Autostrada solară: un proiect de viitor

O companie americană, Solar Roadway, a primit de la guvernul american o cerere de creare a unor panouri solare, care să fie montate în loc de asfalt, practic să dezvolte o autostradă solară.

Autostrada viitorului va fi acoperită integral cu panouri solare. Acestea vor fi echipate cu un sistem de iluminare cu LED-uri astfel, toate marcajele, restricţile rutiere sau semnalizarea lucrărilor vor fi afişate prin intermediul sistemului luminos. În plus, panourile vor fi prevăzute şi cu instalaţii de topire a zăpezii sau a gheţii. Tehnologia utilizată pentru fabricarea panourilor este similară cu cea de fabricare a geamurilor antiglonţ, acest lucru fiind necesar deoarece fiecare panou în parte trebuie să fie capabil să susţină greutatea autovehiculelor.

Din punct de vedere tehnic, un singur panou va fi capabil să producă aproximativ 7.6 KW/h într-o zi cu doar 4 ore de soare pe cer. Astfel, 1,6 km de astfel de drum produce energie suficientă pentru a susţine consumul unui număr de aproximativ 500 de case. Concluziile le trageţi voi...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.