Avem schiţele maşinii care se pliază mai uşor decât o bicicletă – galerie foto

Nici nouă nu ne-a venit să credem ...

Avem schiţele maşinii care se pliază mai uşor decât o bicicletă – galerie foto Avem schiţele maşinii care se pliază mai uşor decât o bicicletă – galerie foto

 


 

Nici nouă nu ne-a venit să credem şi încă avem impresia ca e vorba de o maşină din The Flinstones. Oricum ne e uşor să înţelegem sistemul pliabil. Sunt mulţi pivoţi acolo şi nişte tije care se strâng ca o armonică. Ford spune că sunt şi nişte cabluri de tensiune şi alte tije care ţin structura rigidă când “desfaci” maşina. Americanii au patentat modelul în iunie 2014 şi l-au publicat recent. Interesant e că grupurile de tije şi pivoţi pot si suplimnentate, astfel că vor fi variante pentru 2,4 sau 6 persoane. Opţionale vor fi acoperişul sau o remorcă separată care poate fi andocată la maşina pliabilă.

Direcţia are un mecanism foarte simplu, de bază, iar motorul s-ar putea să fie chiar electric. Transmisia este cu o singură viteză, faţă, spate sau chiar 4x4 pentru sarcini solicitante. Deocamdată vorbim despre un concept, aşa că e mult până departe, iar Ford a lăsat să se înţeleagă ca este un model gândit pentru comercializarea în ţările emergente. Asta înseamnă că nici nu va fi o maşină scumpă, însă nici una pe care te poţi baza la drum lung. Ford zice că va umple golul de preţ dintre maşină şi bicicletă. Asta e o treabă foarte relativă, pentru ca difreneţa de bani dintre o bicicletă şi o maşină este încă foarte mare în 2016.

 

GALERIE FOTO


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.