Avertisment: Şoferii care vin la mitingul din 10 august vor să blocheze şoseaua care leagă Moldova de Bucureşti

Mitingul din 10 august va aduce la Bucureşti numeroşi participanţi din zona Moldovei. Aceştia intenţionează să blocheze temporar şoseaua care leagă Moldova de Capitală, în semn de protest pentru absenţa unei autostrăzi care să lege Moldova de celelalte regiuni istorice ale României.

Avertisment: Şoferii care vin la mitingul din 10 august vor să blocheze şoseaua care leagă Moldova de Bucureşti Avertisment: Şoferii care vin la mitingul din 10 august vor să blocheze şoseaua care leagă Moldova de Bucureşti

Zeci de şoferi care cer Guvernului să înceapă mai repede lucrările la Autostrada Iaşi - Târgu Mureş pleacă sâmbătă spre Bucureşti la protest. Sunt supăraţi că lipsa şoselelor rapide din Moldova scade şansele dezvoltării economice în zonă şi îi face pe localnici să caute prosperitatea în străinătate. Mulţi vin în ţară special pentru protest.

Pe drum spre Bucureşti, cei care se duc la mitingul anti-PSD vor să blocheze pentru scurt timp şoseaua care leagă Moldova de Capitală, ca să arate că lipsa autostrăzii blochează investiţiile. Gestul lor este şi un avertisment la adresa guvernanţilor.

Cătălin Urtoi - Asociaţia civică „Împreună pentru A8”: „Vrem să atragem atenţia că noi suntem în stare şi de mai mult decât am făcut până acum, acţiuni mai dure”.Protestele de sâmbătă sunt organizate la un an de la mitingul anti-PSD pus la cale de diasporă, reprimat cu brutalitate de jandarmi.

Peste 800 de protestatari au făcut plângeri penale din acest motiv, dar demersul lor nu a dus la niciun rezultat, cel puţin până acum. De cealaltă parte, au fost arestaţi nouă protestatari, pe motiv că au lovit jandarmii.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.