Bicicliştii au un nou aliat în trafic: laserul. VIDEO

Bicicliştii care se confruntă cu traficul dezordonat din oraşele mari au acum tehnologia laser drept soluţie de protecţie împotriva şoferilor neatenţi. Sună un pic Star Wars?

Bicicliştii au un nou aliat în trafic: laserul. VIDEO Bicicliştii au un nou aliat în trafic: laserul. VIDEO

O sabie de cavaler Jedi ar egala balanţa pentru bicicliştii curajoşi care se încumetă să traverseze oraşul pe două roţi, având în vedere realitatea din trafic - iar aici de tine vorbesc, Bucureşti. O soluţie pe cât de SF pe atât de folositoare, având în vedere nonşalanţa cu care bicicliştii sunt privaţi de piste speciale şi trataţi de unii şoferi.

Pentru că înfăşuratul în beculeţe şi LED-uri nu este cea mai elegantă soluţie, londonezii de la Blaze propun farul cu laser pentru biciclişti, creat pentru un plus de siguranţă pe timp de noapte. Şi pentru că laser e un termen prea general, iată cum funcţionează dispozitivul.

Pe lângă funcţia de element de semnalizare, gadgetul mai execută un truc magic: proiectează pe asfalt imaginea unei biciclete - ştie toată lumea cum arată o bicicletă, da? -  la o distanţă de 4-6 metri în faţa biciclistului. De aici rezultă că un şofer care iese de pe o stradă fără prioritate va afla din timp că un biciclist urmează să îi treacă prin faţă.

Şi mai important, se remediază problema poziţionării biciclistului în unghiul mort. Dacă vă vine ideea să croşetaţi benzile fără să vă asiguraţi, lumina verde proiectată pe asfalt trage un semnal de alarmă şi vă oferă mai mult timp de reacţie. Cel puţin aşa susţin cei care l-au conceput. Biciclistul aflat în spatele sau în lateralul maşinii mai are o şansă să ajungă întreg la destinaţie iar permisul de conducere vă rămâne în buzunar.

Lampa oferă trei moduri de operare, poate fi încărcată prin USB şi funcţionează timp de maxim 13 ore cu o încărcare completă. Mai multe detalii şi specificaţii tehnice regăsiţi pe site-ul oficial al producătorului.

Foto: Octav Ganea, Mediafax FOTO

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.