Bilanţul STB după 11 ani de Mercedes: Câte autobuze Mercedes Citaro sunt încă pe traseu

Bilanţul STB după 11 ani de Mercedes: Câte autobuze Mercedes Citaro sunt încă pe traseu

Autor: Mediafax acum 12 luni Știri

Cele 1.000 de autobuze Mercedes Citaro, care au fost livrate către RATB (acum STB) în perioada 2006 -2009, au în prezent un coeficient de utilizare de 87,9%, ceea ce înseamnă că 870 de autobuze sunt pe teren, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţi ai STB.

Întrebată recent, la o conferinţă de presă, cum comentează informaţiile potrivit cărora noile autobuze Otokar au probleme tehnice, primarul general, Gabriela Firea, a precizat că şi vechile autobuze Mercedes Citaro au avut multe probleme. În realitate, autobuzele Mercedes ale Municipalităţii au un grad de fiabilitate ridicat, potrivit reprezentanţilor RATB (în prezent STB – Societatea de Transport Bucureşti).

Cu o vechime medie de 11 ani, autobuzele Mercedes Citaro sunt folosite în prezent în proporţie de 87,9%, ceea ce înseamnă că pe traseu se află acum 870 de autobuze, din lotul de 1.000, cumpărat de Primăria Capitalei, în perioada 2006-2009, la un preţ mediu de 200.000 euro bucata, puţine dintre acestea având aer condiţionat.

Potrivit reprezentanţilor STB, din cele 1.000 de autobuze, 120 sunt în revizii, iar 10 sunt împrumutate la Chişinău şi Tulcea.

În luna iunie a acestui an, primarul general, Gabriela Firea, a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziţionează 400 de autobuze noi Euro 6. Conform graficului de livrări, până la sfârşitul acestui an, vor veni la Bucureşti primele 100 de unităţi, urmând ca anul viitor, să ajungă şi restul de 300 de autobuze.

 Comentarii
Inchide