BloodHound SSC - Cea mai rapidă maşină din lume. VIDEO

BloodHound SSC se numeşte bolidul (chiar că îl putem numi bolid) ce atinge aproape 1600 de km/h, graţie unei rachete şi a două motoare.

Maşinăria este pusă în mişcare iniţial de un motor de avion, un prototip dezvoltat iniţial pentru Eurofighter. Atunci când BloodHound SSC ajunge la aproape 500 de km/h, racheta hibridă dezvoltată de un tânăr de doar 24 de ani (prima creaţie în domeniu a fost la vârsta de 5 ani) se va aprinde pentru a asigura o acceleraţie până la o viteză de top de 1600 km/h.

Al treilea motor, unul pe benzină de 800 CP este folosit ca sursă auxiliară de energie, urmând să se ocupe şi de livrarea combustibilului de rachetă spre camera de ardere.

Cele patru roţi cu diametru de 910 mm se vor roti la 10.500 şi vor fi fabricate din titaniu solid, pentru a rezista unor forţe centrifuge de până la 50.000g.

VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.