Cadillac introduce sistemul de alertă cu vibraţie în scaune

Noile modele Cadillac vor putea beneficia de tehnologia Safety Alert Seat, care avertizează şoferul de un potenţial pericol prin vibraţii transmise în scaune.

În timp ce alţi producători de automobile au ales să avertizeze şoferii de un posibil pericol, ce ar putea fi provocat de depăşirea benzii de rulare, prin vibraţii ale volanului, cei de la Cadillac au ales avertizarea prin vibraţii transmise prin intermediul scaunelor.

Producătorul american a justificat alegerea tehnologiei denumite Safety Alert Seat prin faptul că este mai discretă, dar totodată foarte eficace. Oricum, potenţialii cumpărători de Cadillac care nu doresc acest tip de avertizare, pot alege înlocuirea ei cu una prin semnale acustice.

Legat de tehnologia utilizată, cei de la GM din care face parte şi Cadillac, au folosit o descriere destul de ambiguă. Cert este că scaunele vor avea integrate două mici motoare electrice care vor transmite şoferului un feedback legat de direcţia şi poziţia automobilului.

Safety Alert Seat se bazează pe un radar cu 6 senzori, 8 senzori ultrasonici şi două camere de viziune. Scopul acestei tehnologii este, evident, acela de a oferi şoferului alerte de securitate mai cuprinzătoare şi mai multe informaţii în timp real pentru o intervenţie mai promptă asupra automobilului.

Noul pachet de securitate oferit de Cadillac (Driver Awareness Package) va curprinde pe lângă Safety Alert Seat şi alte sisteme printre care Forward Collison Alert, Lane Departure Warning, Blind Side Yone Alert sau Rear Cross Traffic Alert. În plus, din toamnă, va fi inclus şi un sistem ACC (Adaptive Cruise Control).

Mai multe informaţii legate de aceste sisteme vom afla în curând, odată cu lansarea crossover-ului SRX la Salon Auto New York 2012.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.