Campanie împotriva accidentelor rutiere în Franţa

În Franţa a fost demarată o campanie împotriva accidentelor, cu imagini dure, pentru a sensibiliza, dar mai ales a-i face conştienţi, în special, pe şoferii tineri de efectele mortale ale consumului de alcool la volan.

În fiecare săptămână sunt ucişi şapte tineri cu vârste cuprinse între 18 - 24 ani pe drumurile din Franţa, datorită consumului de alcool la volan, conform statisticilor franceze. 53% din accidentele în care sunt implicaţi tineri cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani se petrec în zilele de weekend, iar din totalul accidentelor din weekend, 63 % din evenimente sunt produse noaptea.

Pe plan mondial, în fiecare an, aproximativ 1,2 milioane de oameni mor in urma accidentelor rutiere, iar aproximativ 50 de milioane de oameni sunt răniţi, se arată într-un amplu raport întocmit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii." Raportul s-a bazat pe statistici privind siguranţa rutieră din 178 de ţări.De cele mai multe ori, cei care sunt răniţi în accidente rutiere rămân infirmi pe tot parcursul vieţii", a declarat Dr. Etienne Krug, din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În România, aproape 3.000 de persoane îşi pierd viaţa, anual, în urma accidentelor rutiere care au loc în toata ţara. Într-un top al cauzelor de mortalitate, accidentele rutiere ocupă locul doi după infarctul miocardic.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.