Carlos Ghosn a fost arestat pentru a patra oară - NHK

În dosare sunt vehiculate sume de zeci de milioane de dolari!

Carlos Ghosn a fost arestat pentru a patra oară - NHK Carlos Ghosn a fost arestat pentru a patra oară - NHK

Procurorii japonezi au decis joi arestarea pentru a patra oară a fostului preşedinte al grupului Nissan, Carlos Ghosn, după ce mass-media japoneză a anunţat că autorităţile au construit un nou caz împotriva lui în legătură cu plăţile efectuate către un dealer din Oman, relatează Reuters.

Procurorii au dispus arestarea lui Ghosn sub acuzaţia de abuz de putere în formă agravantă, a transmis postul public de televiziune NHK.

Purtătorul de cuvânt al lui Ghosn a spus anterior că plăţile de 32 milioane de dolari efectuate după nouă ani au fost recompense pentru firma din Oman fiind un dealer de top al companiei Nissan. Astfel de stimulente pentru comercianţi nu au fost dirijate de Ghosn, iar fondurile nu au fost folosite pentru a plăti datorii personale, a declarat purtătorul de cuvânt.

Surse au declarat pentru Reuters la începutul acestei săptămâni că Renault a alertat procurorii francezi după ce au descoperit plăţi suspecte către un partener de afaceri Renault-Nissan în Oman, în timp ce Ghosn era directorul executiv al producătorului auto francez.

El a fost arestat la Tokyo în noiembrie şi se confruntă cu acuzaţii de abatere financiară şi de abuz de putere în formă agravantă deoarece nu a raportat în jur de 82 milioane din salarii şi a transferat temporar pierderi financiare personale în contul Nissan în timpul crizei financiare.

Eliberat pentru o cauţiune de 9 milioane de dolari luna trecută, Ghosn a negat acuzaţiile, numindu-le "fără valoare" şi declarând că a fost victima unei sabotaj din partea consiliului de administraţie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.