Ce amenzi riscă şoferii fără anvelope de iarnă

Şoferii surprinşi de Poliţia Rutieră circulând pe drumuri cu zăpadă, gheaţă sau polei cu autoturisme fără anvelope de iarnă riscă să fie sancţionaţi oricând.

Ce amenzi riscă şoferii fără anvelope de iarnă Ce amenzi riscă şoferii fără anvelope de iarnă

Amenda aplicată celor surprinşi de Poliţia Rutieră circulând pe drumuri cu zăpadă, gheaţă sau polei cu autoturisme fără anvelope de iarnă este cuprinsă între 9-20 de puncte amendă. Concret, pentru că un punct de amendă este 10% din salariul minim brut pe economie, care este de 800 de lei, amenda pe care o riscă cei fără anvelope de iarnă pe drumuri cu zăpadă, este între 720 şi 1.600 de lei, faţă de 603 - 1.340 de lei în 2011.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere au atenţionat că încă se mai face o confuzie legată de aplicarea legislaţiei privind dotarea cu anvelope de iarnă. Poliţia aminteşte că dotarea autovehiculelor cu anvelope de iarnă, lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate nu depinde de o anumită perioadă de timp, ci de condiţiile meteo, şi anume drumuri acoperite cu zapadă, gheaţă sau polei. 

Şoferii trebuie să îşi achiziţioneze anvelope omologate, în concordanţă cu cele înscrise de către RAR  - Registrul Auto Român - în cartea de identitate a vehiculului şi care poartă marcajul M+S (sau M.S, sau M&S), potrivit legislaţiei intrate în vigoare la 1 noiembrie 2011. Nu sunt recomandate anvelope de iarnă second-hand mai vechi de 4-5 ani sau la care înălţimea profilului lor este mai mică de 4 mm.

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.