Cei cu motoare uriaşe vor plăti de 10 ori mai puţin, cei cu 1.6 litri dau de belea

Cineva gândeşte pentru el

Cei cu motoare uriaşe vor plăti de 10 ori mai puţin, cei cu 1.6 litri dau de belea Cei cu motoare uriaşe vor plăti de 10 ori mai puţin, cei cu 1.6 litri dau de belea

Avocat.net  scrie că impozitele auto s-ar putea modifica din 2018. La Senat urmează în dezbatere propunerea legislativă privind modificarea alin. 2 al art. 470 din Legea 227 / 2015 privind codul fiscal. Amendamentul este, aparent, pentru reducerea impozitelor. Dacă Parlamentul dă ok pe lege, iar preşedintele Iohannis o promulgă, legea va fi publicată în Monitorul Oficial.

Deşi este un act normativ pentru reducerea impozitelor, din cauza formulei din calcul la cm cub, unele categorii de proprietari şi cele mai mari, de fapt, vor plăti mai mult. Dacă azi calculăm impozitele prin înmulţirea grupoelor de câte 200 cm3 cu valoarea clasei de cilindree în care se încadrează, noua lege va stabili impozitul prin înmulţirea centimetrilor cubi cu valoarea corespunzătoare unei noi clase de capaclitate cilindrică, scrie Avocat.net.

Conform unui tabel al aceleiaşi publicaţii, grila de impozitare arată astfel:

Iniţiatorii legii spun că actul normativ este o soluţie pentru evitarea înmatriculării maşinilor cu motoare mari în alte ţări vecine.  Noi credem că ori cineva ne forţează să găsim soluţii mai mici de motorizare pentru reducerea poluării - ceea ce anu ar fi rău - ori cineva ştie că motoarele de 1.6 litri au probabil cea mai mare proporţie în vânzări. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.