Chinezii au tupeu: maşina care bate opt sportive! Dar e real? VIDEO

Despre firma de maşini chinezeşti BYD am mai auzit până acum, dar modelul Qin e o noutate necunoscută. De acum, însă, BYD Qin are şanse să apară mult mai des în discuţiile pasionaţilor. Pentru că le aruncă mănuşa unor modele sportive cu fan-cluburi puternice. Rezultatul îl vedeţi în video.

Conceptul BYD Qin a fost prezentat în premieră mondială încă din 2012, la Salonul Auto de la Beijing, fiind vorba despre o berlină bazată, se pare, pe precedenta generaţie Toyota Corolla. Atâta doar că propulsia era strict electrică.

Modelul de serie urmează să fie inaugurat chiar în această lună, urmând a beneficia de un sistem de propulsie hibridă, care asociază un motor turbo de 1,5 litri şi 150 CP cu un motor electric, puterea totală fiind de 303 CP. Aceasta este transmisă roţilor faţă prin intermediul unei cutii automate cu dublu ambreiaj, pe care cei de la BYD susţin că au dezvoltat-o ei.

Modelul BYD Qin se laudă cu performanţe de economie excelente: 50 km autonomie strict electrică şi un consum mediu de numai 2 litri/100 km. Deloc rău, mai ales dacă ne gândim la preţul de 200.000 RMB (aproximativ 32.000 USD), care scade datorită bonusului guvernamental de 35.000 RMB (circa 5.600 USD).

Însă departamentul de marketing al companiei auto chinezeşti a considerat că trebuie să scoată în evidenţă şi performanţele dinamice ale noului model. Prin urmare, a pus la punct o întrecere de tip drag-race între BYD Qin şi alte opt maşini sportive:

  • VW Scirocco (2.0 turbo, 211 CP)
  • Subaru BRZ (2.0 aspirat, 200 CP)
  • Mini Cooper S (1.6 turbo, 184 CP)
  • VW Golf GTI (2.0 turbo, 211 CP)
  • Ford Focus ST (2.0 turbo, 250 CP)
  • Mitsubishi Lancer EVO (2.0 turbo, 280 CP)
  • Nissan 350Z (3.5 V6, 287 CP)
  • VW CC (3.6 V6, 300 CP)

Cum credeţi că s-a comportat BYD Qin împotriva tuturor acestor modele? Vedeţi în video-ul de mai jos.

Şi vă mai întrebăm: CREDEŢI CĂ REZULTATUL E REAL SAU MĂSLUIT?

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.