Citroen C5 obţine 5 stele la Euro NCAP

Versiunea berlină a noului Citroen C5 a obţinut cinci stele în cadrul testelor Euro NCAP în ceea ce priveşte protecţia adulţilor.

Citroen C5 obţine 5 stele la Euro NCAP Citroen C5 obţine 5 stele la Euro NCAP
Citroen a făcut din siguranţă una dintre priorităţile sale în momentul conceperii noului model, fie că vorbim despre versiunea berlină sau despre Tourer. Noul C5 beneficiază astfel de: trenurile de rulare de pe C6, sistemele dedicate contolului frânării (repartitor electronic al frânării, asistenţă la frânarea de urgenţă), precum şi asistenţei şi menţinerii traiectoriei (ABS, ESP), prezente în echiparea de serie.

Pentru a oferi un maxim de siguranţă în caz de impac frontal, Citroen C5 dispune de punţi cu deformare programată pe care sunt montate absorbanţi de şoc şi o punte de aluminiu. În partea centrală, baza şi partea superioară a calandrelor din tablă UHLE (Ultra Haute Limite Elastique) au fost special concepute pentru a rigidiza hablitaclul şi pentru a garanta o celulă de supravieţuire în caz de impact.

Pentru a oferi o siguranţă pasivă optimă, Citroen C5 dispune de o gamă completă de echipamente pentru protecţia pasagerilor. Acesta este prevăzut cu 7 airbag-uri iar toate locurile sunt prevăzute cu centuri de siguranţă cu prindere în trei puncte şi senzori de verificare ai cuplării acestora.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.