Comisia Europeană amendează taxa auto

Taxa auto ar trebui ridicată şi pentru automobilele second hand EURO 4 cu o cilindree mai mică de 2.000 cmc, astfel spune Comisia Europeană despre noua formulă de calcul a taxei, incriminând discriminarea între automobilele noi şi rulate,

Comisia Europeană amendează taxa auto Comisia Europeană amendează taxa auto

Comisia Europeană a atenţionat Guvernul că ordonanţa de suspendare a taxei auto conţine "o problemă tehnică", în sensul că taxa ar trebui ridicată şi pentru vehiculele uzate Euro 4 înregistrate în UE între 15 decembrie 2008-31 decembrie 2009 şi aduse în România după acest interval.

"Comisia a considerat că diferenţierile la nivelul taxei sunt compatibile cu legislaţia europeană atunci când au la bază criterii obiective şi că în condiţiile în care maşinile aduse în România în perioada respectivă, din alte state membre UE, beneficiază de acelaşi tratament, nu se consideră încălcat articolul 90 din Tratatul CE cu privire la principiul nediscriminării. Totuşi, în răspunsul acordat autorităţilor române, CE a subliniat şi existenţa unei «probleme tehnice». Astfel, Comisia a arătat că maşinile uzate înregistrate oriunde în spaţiul UE în timpul perioadei stabilite (decembrie 2008-decembrie 2009) şi care îndeplinesc cele două criterii ar trebui să beneficieze de aceeaşi scutire când sunt aduse în România după expirarea perioadei pentru care a fost acordată scutirea", au declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, surse oficiale.

Taxa auto în noua formulă a intrat deja în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.