Cross Hub Concept, prima maşină a unui producător de motociclete? (galerie foto)

Scoate-ţi din cap cele 4 scaune cum le ştii

Cross Hub Concept, prima maşină a unui producător de motociclete? (galerie foto) Cross Hub Concept, prima maşină a unui producător de motociclete? (galerie foto)

Cine nu ştie de Yamaha? Probabil că toată lumea ştie. Că face motociclete. Mai sunt cei care ştiu că Yamaha face piane, chitare, instrumente muzicale. Mai sunt oameni care ştiu că Yamaha e o industrie atât de mare producătoare de componente şi subansamble pentru alte brand-uri mari. Şi mai sunt oameni care cred că ştiu ei ceva de unul Alex Velea care are o piesă cu Yamaha.

Revenind la Antonia, la nivelul la care este Yamaha în industria de motoare, nu poţi să stai lipit de asfalt cu motocicletele şi atât. Vorbim de o corporaţie care hrăneşte zeci de mii de oameni, nu de o firmuliţă cu 10 angajaţi. Şi, de ce nu, e bine să ieşi din zona de două roţi, dacă poţi. Gordon Murray (designer-ul maşinii McLaren F1 şi a altor maşini din Formula 1) a proiectat pentru Yamaha concepte mai vechi – Motiv în 2015 şi Sports Ride. De data asta însă, japonezii au mers pe mâna lor şi pe planşele design-erilor personali. Şi aşa a apărut Cross Hub Concept. Reprezentanţii companiei spun că scopul prototipului este să îmbine urbanul cu utilul în stilul de viaţă al fanilor Yamaha.

Ceea ce a atras cel mai mult atenţia la acest concept în standul de la Salonul Auto Internaţional de la Tokyo a fost ansamblul scaunelor. Nu sunt aşezate regulamentar aşa cum au fost mereu, ci sunt defazate în raport cu scaunul şoferului poziţionat pe centru. Iată că după mult timp de absenţă în invenţii la interior, vine o companie care face 99.9% motociclete să predea industriei auto un nou sistem posibil de aranjare pentru cele 4 locuri încât să câştigi spaţiu şi să-l foloseşti optim în funcţie de numărul de pasageri. Totodată, deşi nu avem volumul declarat, Yamaha zice că e destul loc în benză pentru două motociclete. Cross Hub Concept are 4.5m lungime, 1.96m lăţime şi 1.75m înălţime.

Hiroyuki Yanagi, preşedinte Yamaha, a declarat conform Carbuzz că nu sunt date despre producţia maşinii, dar, la fel ca Motiv şi Sports Ride (concepte Gordon Murray) va fi luată în considerare în momentul potrivit. Aşteptăm şi noi momentul mai mult decât ei.

Autor Alexandru Banu

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.