Cutie automată pentru Dacia Duster

Inginerii Renault Technologie Roumanie lucrează la versiunea cu transmisie automată pentru Dacia Duster, care spre deosebire de modelele automate ale Logan şi Sandero ar putea fi comercializată şi pe piaţa locală.

Cutie automată pentru Dacia Duster Cutie automată pentru Dacia Duster

"Momentul lansării modelului Duster cu transmisie automată îl vom anunţa ulterior, dar această lansare trebuie însă să reflecte o cerere din partea pieţei. Lucrăm la acest subiect. Analizăm piaţa şi cerinţele clienţilor", a declarat şeful Dacia. În ceea ce priveşte dezvoltarea platformei de la Mioveni, din 2011 gama de motorizări şi cutii de viteze s-ar putea extinde. În calcul însă sunt luate motorizări noi, nu cele diesel de 1,5 litri care sunt importate de la uzina din Spania.

Odată cu ieşirea din vacanţă a uzinei, care pe perioada lunii august şi-a oprit producţia pe motive de mentenanţă, Dacia a efectuat de la 1 septembrie cea de-a treia majorare a producţiei din acest an. Astfel, în condiţiile unei pieţe europene aflate în declin după finalizarea programelor de tip "Rabla" din Europa de Vest, constructorul autohton este printre puţinii din Europa care majorează producţia pe fondul cererii pieţei.

"Din 2012 Dacia va produce pentru Marea Britanie Duster cu volanul pe partea dreaptă. Producţia va începe cu câteva luni înaintea lansării. Vom produce inclusiv colecţii CKD pentru Duster, care le vom exporta către Rusia, Brazilia şi poate India. Businessul CKD va creşte astfel în continuare", a declarat Jerome Olive, directorul general al Group Renault România.

Mai multe informaţii pe www.zf.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.