Dacia acuză BNR

Autor: Andrei Nan 19 ian. 2009 Știri auto
Dacia acuză BNR

"Dobânda la creditele în lei la care se finanţau clienţii noştri a crescut de la 10,5% în ianuarie 2008 la 17-19% în toamna anului trecut, astfel încât ratele au crescut corespunzător. Clienţii noştri nu sunt printre cei mai bogaţi din România. De obicei iau un credit pe 8-10 ani. Majoritatea nu au putut suporta o creştere a ratei cu 30%", explică Francois Fourmont pentru Ziarul Financiar, cum a afectat politica monetară de criză vânzările Dacia.

Finanţarea in lei este foarte importantă pentru clienţii Dacia, având în vedere că 70% din achiziţiile Dacia se fac în credite in lei. Vânzările Dacia s-au diminuat la început de an, cu circa 70% faţă de perioada similară a anului precedent, după o scădere de 40% în noiembrie şi de 50% în decembrie anul trecut.

În acest caz Dacia se vede nevoită să reducă şi mai mult programul de lucru, urmând să păstreze un orar, în doar două schimburi şi nu în trei aşa cum se lucrează în prezent. Dacia va închide producţia între 26 ianuarie şi 8 februarie. Citeşte mai multe despre acest subiect pe ZF.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide