De vorbă cu românul care a proiectat interiorul primei maşini electrice de la Renault

Designerul Bogdan Popescu a vorbit pentru gândul.info despre felul în care se nasc maşinile, de ce e mai uşor să proiectezi un produs scump decât unul ieftin şi despre viitorul automobilelor electrice.

De vorbă cu românul care a proiectat interiorul primei maşini electrice de la Renault De vorbă cu românul care a proiectat interiorul primei maşini electrice de la Renault

Bogdan Popescu lucrează de şase ani în centrul de design din Guyancourt, Franţa, al companiei Renault, unde se află şi soţia sa, Dana, designer-şef la Departamentul de Materiale şi Culori. Românul a lucrat de la bun început la proiectul Zoe Preview, alături de colegul său, Dominique Marzolf. În ianuarie 2010 lui i-a fost încredinţată sarcina de a proiecta interiorul conceptului Zoe Preview, în timp ce colegul său se ocupa de versiunea de producţie a modelului.

Conceptul s-a bucurat de succes atât la Salonul Auto de la Paris, dar şi la cel de la Geneva din luna martie a acestui an, iar automobilul urmează să fie lansat pe piaţa europeană la mijlocul anului viitor. "Pentru orice designer este important să i se recunoască munca, iar succesul designului pentru modelul Zoe ne bucură în mod deosebit", a declarat Bogdan Popescu pentru gândul.

Designerul, în vârstă de 42 de ani, a absolvit Institutul de Arhitectură "Ion Mincu" şi Institut d'Architecture "Victor Horta" din Bruxelles, Belgia. "Am ales arhitectura fiindcă treceam în fiecare zi prin faţa facultăţii şi de mai multe ori am văzut afişate în vitrinele în care expuneau proiectele de diplomă, proiecte de design şi chiar unul de automobil", povesteşte Bogdan Popescu. A lucrat ca arhitect în Belgia, însă visul lui era să devină designer auto. Aşa că a hotărât să aplice la una dintre cele mai prestigioase şcoli de design din lume Art Center College of Design din Elveţia, unde a şi primit o bursă care i-a acoperit marea majoritate a costurilor de şcolarizare. Apoi, Bogdan Popescu s-a implicat într-un program de schimb de experienţă cu studenţi străini şi a ajuns să participe la cursurile colegiului Art Center College of Design din California.

Citeşte mai multe pe gandul.info!

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.