Discuţie viralizată dintre un poliţist şi o şoferiţă: De ce nu purtaţi centura de siguranţă?

Discuţie poliţist-şoferiţă: De ce nu purtaţi centura de siguranţă? /Pentru că mi-am pus silicoane

Discuţie viralizată dintre un poliţist şi o şoferiţă: De ce nu purtaţi centura de siguranţă? Discuţie viralizată dintre un poliţist şi o şoferiţă: De ce nu purtaţi centura de siguranţă?

Ministerul de Interne a publicat, pe pagina de Facebook, o discuţie între un poliţist şi o şoferiţă, ea fiind oprită pentru că nu a purtat centura de siguranţă.

Motivul invocat de femeie a fost acela că are silicoane, iar poliţistul i-a solicitat un document medical care să arate că e scutită.

„Dialog între un poliţist, o şoferiţă şi el (pasager):

-Bună ziua! De ce nu purtaţi centura de siguranţă?

-Pentru că mi-am pus silicoane.

-Aveţi un certificat medical în acest sens?

-Păi, nu se vede? De ce îmi trebuie certificat?

-Pentru că numai medicul poate recomanda să nu purtaţi centura în astfel de cazuri! Şi domnul de lângă dumneavoastră tot cu silicoane?

-Ce vreţi să insinuaţi? Ne luaţi la mişto...

-Absolut deloc, dar nici el nu are centura pusă!”, se arată pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne.

În aceeaşi postare, MAI precizează şi cine este scutit de obligaţia de a purta centura de siguranţă.

„- conducătorii auto care execută manevra de mers înapoi;

- femeile în stare vizibilă de graviditate;

- conducătorii de autoturisme care execută servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transportă pasageri;

- instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învaţă să conducă un autovehicul pe drumurile publice;

- examinatorul în timpul desfaşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere;

- persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă.


ATENŢIE! Dacă se constată folosirea frauduloasă a unei astfel de adeverinţe, este caz penal care se pedepseste cu închisoarea, atât pentru sofer, cât şi pentru medicul care a eliberat-o!”, se mai arată pe pagina de Facebook a Ministerului.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.