Elon Musk a prezentat tunelul subteran destinat transportului urban - VIDEO

Elon Musk dezvăluie tunelul construit pentru combaterea ambuteiajelor din traficul urban

Elon Musk a prezentat tunelul subteran destinat transportului urban - VIDEO Elon Musk a prezentat tunelul subteran destinat transportului urban - VIDEO

Faimosul antreprenor american Elon Musk, fondatorul companiilor de automobile Tesla şi de rachete spaţiale SpaceX, a prezentat marţi seara un tunel subteran destinat să schimbe transportul urban prin evitarea ambuteiajelor, scrie Mediafax

Inauguarea primei etape a tehnologiei revoluţionare, care a costat nu mai puţin de 10 milioane de dolari, a avut loc în apropiere de Los Angeles.

Musk şi compania sa, Boring Company, au oferit demonstraţii jurnaliştilor prezenţi la inaugurare. Călătoriile s-au desfăşurat la bordul unor maşini modificate Tesla Model X SUV şi au atins o viteză de 65 kilometri pe oră pe o distanţă de la 1,8 kilometri. Automobilele sunt echipate cu roţi laterale şi circulă prin tunelul care are un diametru de 3,65 metri.

„Pentru doar 200 până la 300 de dolari” orice autoturism electric sau autonom poate fi echipat cu astfel de roţi, care sunt similare cu stabilizatoarele unui biciclete. Astfel un vehicul normal poate călători cu mare viteză printr-un tunel asemănător, a spus Musk.

Miliardarul american a afirmat într-o conferinţă de presă că „singura modalitate pentru a scăpa de problema ambuteiajelor este să trecem la 3D.” Musk a subliniat că acesta este doar primul pas spre dezvoltarea unei reţele de transport de mare viteză prin subsolul oraşului Los Angeles. În timp, vehiculele ar urma să călătorească cu o viteză de până la 250 kilometri pe oră.

Accesul la viitoarele tuneluri ar urmă să se facă de la suprafaţă, prin intermediul unor ascensoare sau rampe, şi ar da startul unei noi ere pentru transportul urban de mare viteză.

Articol scris de Ioana Scholler

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.