Estimarea Guvernului: încasări reduse în acest an din taxa auto

Veniturile din taxa auto sunt estimate de Guvern pentru acest an la cel mai mic nivel de la introducerea obligativităţii acestei plăţi.

Estimarea Guvernului: încasări reduse în acest an din taxa auto Estimarea Guvernului: încasări reduse în acest an din taxa auto

Nivelul extrem de redus al încasărilor este estimat şi în contextul în care Guvernul a diminuat pentru acest an cu 25% cuantumul taxei şi a dispus suspendarea la plată a taxei auto de primă vânzare, pe fondul unor puternice proteste la adresa deciziilor anterioare ale Executivului, inclusiv faţă de introducerea taxei de poluare auto.
Prognoza de venituri din taxa auto este prezentată în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an al Fondului pentru mediu, aprobat în şedinţa Guvernului de marţi, 13 martie.

La finalul şedinţei de săptămâna trecută, din 6 martie, Guvernul anunţa de asemenea aprobarea bugetului acestui Fond, dar cu un nivel estimat al încasărilor din taxa auto de 624 milioane lei. În bugetul aprobat pe 13 martie de Executiv, cele 624 milioane lei reprezintă veniturile totale ale Fondului pentru Mediu, alimentat şi din alte surse.

Mai multe informaţii pe www.gândul.info

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.