Eurostat: Maşina personală este principalul mijloc de transport în Uniunea Europeană

Maşina a reprezentat, în 2017, principalul mijloc de transport intern în toate statele membre ale Uniunii Europene, faţă de călătoriile cu trenul, autocarul sau autobuzul, arată datele publicate, luni, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Eurostat: Maşina personală este principalul mijloc de transport în Uniunea Europeană Eurostat: Maşina personală este principalul mijloc de transport în Uniunea Europeană

În 2017, maşinile au parcurs 83,3% din kilometrii călătoriţi în UE, comparativ cu 8,8% în cazul autocarelor, autobuzelor şi troleibuzelor, şi 7,9% pentru trenuri, opotrivit unui studiu Eurostat publicat astăzi.

În rândul statelor membre ale UE, cel mai ridicat procent al căşătoriilor cu maşina personală s-a înregistrat în Lituania (91,1%), aceasta fiind urmată de Portugalia (88,5%) şi Slovenia (86,8%). În România 80,3% dintre kilometrii parcurşi se fac cu maşina personală.

De asemenea, cel mai ridicat procent de kilometri parcurşi de pasageri cu trenul s-a consemnat în Austria (11,9%), Olanda (11,4%), şi Franţa (10,8%), în timp ce în România procentul este de 4,7%. În deplasările cu autocare, autobuze şi troleibuze cel mai ridicat procent de kilometri parcurşi de pasageri a fost în Ungaria (21,1%), Cipru (19%), Malta (17,5%), în timp ce în România procesntul este de 15%.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.