Fiat Automobiles - cea mai ecologică marcă din Europa

Fiat Automobiles a fost desemnată marca cea mai ecologică din Europa. Fiat 500 Twin Air este maşina cu cele mai reduse emisii de CO2, din topul celor mai vândute 20 de modele europene.

Fiat Automobiles - cea mai ecologică marcă din Europa Fiat Automobiles - cea mai ecologică marcă din Europa

În urma celor mai recente măsurători, Fiat Automobiles a înregistrat cel mai redus nivel mediu al emisiilor de CO2 pentru maşinile vândute în prima jumătate a anului 2010: 123,5 g/km (in scadere cu 4,3 g/km fata de 2009). Recordul a fost confirmat de JATO Dynamics, lider mondial în servicii de consultanţă şi cercetare pentru domeniul auto. Astfel, nu mai putin de trei modele Fiat se afla pe primele poziţii: Fiat 500 este pe primul loc cu o valoare exceptională de 116,0 g/km CO2 (cu 3.9 g/km mai puţin faţă de 2009), pe locul doi Fiat Panda (118.9 g/km) şi Fiat Punto (123,5 g/km) pe locul patru.

Si în ierarhia grupurilor, Fiat Group Automobiles ocupă primul loc în ceea ce priveşte emisiile de CO2 (126.2 g/km), la mare distanţă de Toyota (130.0 g/km), PSA (132.8 g/km), Renault (136.7 g/km) şi Hyundai (138.3 g/km). Este, de altfel, singurul grup auto care se află deja sub valoarea medie Europeană de 130 g/km, stabilită pentru 2015. Printre altele, este bine sa reamintim ca aproape 60% din vehiculele noi din Europa se afla acum la un nivel al emisiilor de CO2 egal cu sau mai mic de 140 g/km, nivel care corespunde unei reduceri cu 6,7% faţă de 2009. Aceasta înseamnă că a crescut cu 5% cota de piaţă a maşinilor cu emisii reduse (emisii de CO2 sub 120g/km).

Inovaţiile tehnologice recente ce au contribuit la acest rezultat sunt:
- motorul Twin Air in doi cilindri (85 CP) care şi-a facut debutul pe Fiat 500 sedan si cabrio. Fiat 500 TwinAir este echipat cu un motor turbo benzină cu cel mai redus nivel de emisii din lume: 92g/km cu cutia de viteze robotizată Dualogic şi 95 g/km cu cutia de viteze manuală. În acest mod, în ciuda dimensiunilor sale reduse (875cmc), noul motor asigură performanţe excelente şi reduceri semnificative la consumul de combustibil
- tehnologia MultiAir pentru motoarele pe benzină: prin implementarea unui nou sistem de control cu valvă electro-hidraulică combustia este menţinută permanent la un nivel optim, emisiile de CO2 se reduc cu 25% iar puterea creşte cu 10%.
- cea mai nouă tehnologie este implementată şi la motoarele diesel unde avem deja a doua generaţie de motoare 1.3 Multijet cu o putere de 95 CP. Cu 8 injecţii pe ciclul motor, 1.3 Multijet II îmbunătaţeşte cuplul cu circa 25% şi reduce emisiile cu 6%.

O contribuţie semnificativă pentru obţinerea acestui rezultat, certificat de JATO, se datorează dezvoltării fără precedent a utilizării metanului, cel mai ecologic si mai ieftin combustibil disponibil astăzi pe piaţă. Urmare a unei decizii luate în urma cu zece ani, Fiat este astăzi liderul incontestabil al sistemelor industriale de alimentare cu gaz (OEM), aşa cum o demonstrează cele aproape 400.000 de unităţi din gama Natural Power vândute până în prezent.

Mai mult decat atat, Fiat dispune şi de alte soluţii eco-tehnice care nu sunt legate strict de construcţia motoarelor, cum ar fi sistemul Start&Stop introdus deja pe majoritatea modelelor din gama Euro5. Acest sistem opreşte temporar motorul cand acesta merge in gol şi maşina staţionează şi îl reporneşte atunci când se apasă pedala de acceleraţie. Se realizează astfel o economie de circa 12% la consumul de combustibil în ciclul urban.

Cea de-a doua abordare a strategiei Fiat de protecţie a mediului se referă la creşterea gradului de conştientizare a automobiliştilor faţă de utilizarea responsabilă şi eco-compatibilă a maşinilor lor. Aceste principii sunt implementate în eco:Drive, un soft care analizează comportamentul la volan si îi ajută pe automobilişti să optimizeze consumurile si emisiile prin conectarea la portul USB al sistemului Blue&Me. eco:Drive este primul şi singurul sistem capabil să ofere şoferilor date despe călătorie şi sfaturi bazate pe stilurile lor de conducere.

De la lansarea sa în octombrie 2008, aplicaţia a fost descarcată (gratuit de la www.fiat.com/ecodrive) de aproximativ 140.000 ori şi este utilizată în mod curent de circa 50.000 automobilişti. Acesta este un succes remarcabil în termeni de popularitate şi deasupra oricăror succese pentru protecţia mediului, considerând ca cei din comunitatea eco:Ville au "salvat" aproape 3.000 de tone de CO2 care ar fi poluat atmosfera.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.