Ford Mondeo Coupe în plan

Ford Mondeo va intra în hora coupeurilor cu patru uşi începând cu viitoare generaţie, noul segment profilându-se un vector de imagine pentru tot mai mulţi constructori.

După ce Ford Mondeo s-a scuturat de aerul banal cu actuala generaţie, modelul de clasa medie promite să urce încă o treaptă pe scara automobilelor trendy prin apariţia versiunii coupe cu patru uşi, conform britanicilor de la Car Magazine, care confirmă ipotezele recent lansate de cei de la Autobild. Premizele pentru un succes şi un rival mai accesibil pentru VW Passat CC sau Mercedes CLS par a fi îndeplinite, moştenirea kinetică fiind mai mult decât potrivită pentru un model atractiv.

De asemenea, în platforma lui Mondeo. Ford a investit multe ore de muncă şi resurse materiale, rezultând un cadru versatil pentru dezvoltarea unor viitoare versiuni. Conform celor de la Car, platforma C/CD permite ajustări multiple, ampatamentul, lungimea, lăţimea pot fi foarte uşor redimensionate pentru a putea primi noi versiuni de caroserie.

Dacă platforma va fi comună, coupeul în patru uşi va aduce detalii nemaiîntâlnite pe modelele Ford europene, cum ar fi uşi fără ramă, lămpi tridimensionale clare, scaune de tip scoică şi unitate multimedia cu touchscreen. Versiunile superioare Ghia şi Titanium X vor oferi suspensie pneumatică, tracţiune integrală şi motorul de 2.7 litri V6 diesel.

Mondeo Coupe ar putea totuşi deveni o alternativă low-cost şi la Jaguar XF, un model la care "Ovalul albastru" a avut o contribuţie mai mult decât importantă. Modelul va apărea pe piaţă în 2012, pănă atunci însă se preconizează că Mondeo va mai trece printr-un proces de facelift.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.