Ford va opri producţia de maşini în Australia

E oficial. Ford va închide fabricile australiene din Broadmeadows şi Geelong, care sunt responsabile cu construirea modelelor locale Falcon şi Territory. Decizia va duce la pierderea a aproximativ 1.200 de locuri de muncă din cele 3.500 care sunt acum.

Ford va opri producţia de maşini în Australia Ford va opri producţia de maşini în Australia

Ford Falcon, una dintre legendele lumii auto din Australia, va deveni istorie din anul 2016, când Ford va închide fabricile din Broadmeadows şi Geelong. De asemenea, SUV-ul Territory, bazat pe platforma sedanului Falcon, va fi şi el afectat de această decizie.

Principalul motiv pentru oprirea producţiei locale de maşini este pierderea pe care a suferit-o Ford Australia în ultimii cinci ani – peste 600 de milioane de dolari americani. „Costurile noastre sunt de două ori mai mari decât în Europa şi de aproape patru ori mai mari decât în Asia”, a declarat Bob Graziano, preşedintele şi CEO-ul companiei Ford Australia.

Din 2000 până în prezent, divizia australiană a companiei Ford a primit aproximativ 1,1 miliarde de dolari americani sub formă de ajutoare de stat şi federale pentru a-şi menţine deschide fabricile. Chiar şi aşa, în noiembrie 2012, 212 persoane au fost concediate, iar închiderea din 2016 va duce la pierderea a aproximativ 1.200 de locuri de muncă din cele 3.500 existente în prezent.

Compania Ford Australia, care a fost înfiinţată în 1925, va vinde doar modele importate după închiderile din 2016, precum Fusion şi Focus.

Ford Falcon a început să fie produs în anul 1960 şi a ajuns în prezent la a şaptea generaţie. Alături de Holden Commodore – principalul său rival, a dus crearea unei culturi auto australiene ai cărei adepţi sunt crescuţi de mici ca fani Holden sau fani Ford.  Rivalitatea dintre cele două mărci este foarte bine cunoscută şi discutată, iar adepţii lor trec foarte rar dintr-o tabără în alta, gradul de loialitate al clienţilor modelelor cu motoare V8 puternice fiind foarte ridicat.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.