FOTO-VIDEO. Un Bugatti care a stat 73 de ani pe fundul unui lac este scos la lumină

O maşină cu o poveste în spate

FOTO-VIDEO. Un Bugatti care a stat 73 de ani pe fundul unui lac este scos la lumină FOTO-VIDEO. Un Bugatti care a stat 73 de ani pe fundul unui lac este scos la lumină


Povestea Bugatti-ului scos de pe fundul lacului Maggiore (Ascona, Italia), unde a stat 73 de ani, este cea mai bună confirmare că poveştile cu comori au la bază un sâmbure de adevăr. Acest Bugatti Type 22 Brescia Roadster a stat toată această perioadă pe fundul unui lac, la o adâncime de peste 50 de metri, maşina fiind aruncată acolo de un oficial elveţian în 1936, pentru că proprietarul ei o abandonase. Motivul: taxele care trebuiau plătite în acea vreme erau mai mari decât valoarea maşinii. Întreaga poveste a fost publicată pe Thevintagenews.com.

Maşina i-a aparţinut lui Adalbert Bode, un playboy italian care la un moment dat a vrut să treacă în Elveţia cu acest Bugatti, doar că la graniţă a fost oprit şi i s-a solicitat plata unei taxe. Taxa pe care Bode trebuia să o plătească depăşea valoarea autoturismului, aşa că l-a abandonat. 

Click aici pentru Galeria FotoÎn timp localnicii din Ascona au creat un mit în jurul acestei poveşti, iar periodic grupuri de scafandrii au vizitat maşina, încercând să o scoată la suprafaţa. Când au reuşit în sfârşit, au fost surprinşi să afle s-a păstrat într-o stare destul de bună. Destul de bună pentru o maşină care a stat vreo 80 de ani sub apă, desigur.

Acest Bugatti Type 22 Brescia Roadster a fost construit în 1925 în Brescia, şi înregistrat pentru prima dată în Nancy, Franţa. Pe maşină a fost găsită o placă de alamă care poartă numele şi adresa primului proprietar - George Nielly, 48 Rue Nollet, Paris. Acesta a fost înregistrată pe numele său în 1930. Maşina avea patru cilindri, un motor de 1,5 litri şi ar putea ajunge aproape 160 de kilometri pe oră. Mai jos aveţi un clip în care puteţi vedea momentul în care maşina a fost scoasă din lac. 

Click aici pentru Galeria Foto


 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.