Gardner Serpollet, una dintre primele maşini care a circulat în Bucureşti - FOTO

Această maşină îi plimba pe cei mai importanţi oameni din oraş şi mai era folosită pentru a tracta căruţele cu gunoi.

Gardner Serpollet, una dintre primele maşini care a circulat în Bucureşti - FOTO Gardner Serpollet, una dintre primele maşini care a circulat în Bucureşti - FOTO

În anul 1900 pe stăzile din Bucureşti maşinile erau o raritate. Nici chiar cei mai bogaţi oameni ai vremii nu îşi puteau permite o maşină. Primăria Capitalei însă a făcut atunci o investiţie serioasă şi a achiziţionat un automobilul Gardner Serpollet.

Despre acest autorurism se spune că a fost fabricat în anul 1900 şi a fost adus direct la sediul Primăriei Bucureşti. La început maşina a fost cumpărată pentru a-i transporta pe cei mai importanţi oameni in primărie la diferite evenimente, dar ulterior aceasta a fost folosită pentru a tracta căruţele de gunoaie dintre rampă şi gropile aflate la marginea oraşului. 

Acum acest autoturism care a făcut istorie pe străzile Bucureştiului este expus la Muzeului Tehnic Dimitrie Leonida. 

 

 

 

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.