General Motors şi Grupul ABB – parteneriat

GM şi Grupul ABB au încheiat un parteneriat pentru dezvoltarea unor proiecte pilot care vizează reutilizarea bateriilor din dotarea autovehiculului cu propulsie electrică Chevrolet Volt.

General Motors şi Grupul ABB – parteneriat General Motors şi Grupul ABB – parteneriat

Cele două companii colaborează strâns pentru a identifica modul în care bateriile litiu-ion de 16 kWh din dotarea noului Volt pot fi utilizate pentru sistemele staţionare de producere şi stocare a energiei electrice la finalul ciclului acestora de viaţă la bordul autovehiculelor clienţilor. Obiectivul suprem este acela de a furniza soluţii rentabile, inovatoare, care să sporească eficienţa reţelei de alimentare cu energie electrică a ţării.

"Bateria din dotarea autovehiculului Volt va avea o capacitate mare de stocare a energiei electrice chiar şi după ce nu mai poate fi utilizată pentru propulsia autovehiculului", a declarat Micky Bly, Director Executiv al departamentului Sisteme electrice, Hibride, Autovehicule electrice şi Baterii din cadrul GM. "De aceea, ne-am unit forţele cu cei de la ABB pentru a găsi noi modalităţi prin care bateriile incluse în dotarea modelului Volt să contribuie la protecţia mediului înconjurător chiar şi după ce nu mai asigură propulsia autovehiculelor".

Bly a anunţat încheierea acestui parteneriat marţi, în cadrul conferinţei EV Battery Tech desfăşurate în Michigan. "Colaborarea cu Grupul ABB ne va permite să găsim soluţii pentru optimizarea ciclului de viaţă al bateriei utilizate pentru modelul Volt", a afirmat Bly. Proprietarii autovehiculul electric Chevrolet Volt cu autonomie extinsă beneficiază de o garanţie standard de opt ani/100.000 mile pentru bateria litiu-ion de ultimă generaţie. Este cea mai extinsă şi mai cuprinzătoare garanţie acordată în industria auto pentru un autovehicul electric şi poate fi transferată gratuit următorilor proprietari ai acestuia.

Garanţia extinsă oferită pentru bateria modelului Volt acoperă toate cele 161 de componente ale acesteia, 95% dintre acestea fiind proiectate şi fabricate de GM, pe lângă sistemul de gestionare termică, sistemul de alimentare cu energie electrică şi componentele motorului electric. ABB este cel mai mare furnizor de echipamente pentru reţelele electrice la nivel mondial şi un lider în domeniul sistemelor electrice şi de automatizare. Tehnologiile dezvoltate de ABB îmbunătăţesc performanţele companiilor de utilităţi şi ale celor care activează în sectorul industrial, reducând în acelaşi timp impactul asupra mediului înconjurător.

"Reţelele inteligente ale viitorului vor utiliza în mai mare măsură surse de energie regenerabilă şi vor fi nevoite să alimenteze cu energie electrică o infrastructură e-mobilitate extinsă; în acest sens, este necesară dezvoltarea unui număr mare de soluţii de stocare a energiei electrice", a afirmat Bazmi Husain, directorul departamentului Reţele electrice inteligente în cadrul ABB. "Suntem bucuroşi că putem analiza posibilitatea reutilizării bateriilor din dotarea autovehiculelor electrice, fapt care ar putea asigura capacitatea de stocare necesară şi oferi importante avantaje economice şi ecologice pe termen lung".

Ingineri şi cercetători din ambele companii şi-au unit eforturile pentru a studia:

- Stocarea energiei regenerabile: energia eoliană şi energia solară pot fi stocate în sistemele de baterii incluse în dotarea autovehiculului Volt şi utilizate atunci când este necesar.

- Gestionarea încărcării reţelei electrice: companiile de utilităţi vor putea utiliza bateriile create pentru modelul Volt pentru a stoca energia electrică generată în timpul perioadelor cu consum energetic scăzut în vederea utilizării acesteia în timpul perioadelor cu consum de energie ridicat. Acest lucru va permite companiilor de utilităţi să gestioneze mai eficient reţeaua electrică, sporind fiabilitatea şi randamentul acesteia.

- Alimentarea cu energie electrică de rezervă pentru comunităţi: sistemele de baterii din dotarea autovehiculelor Volt pot stoca energia electrică pentru a putea fi utilizată de comunităţi în timpul penelor de curent cauzate de furtuni sau alte dezastre naturale.

- Gestionarea momentului de utilizare: clienţii industriali pot stoca la preţ redus energia electrică generată de bateriile din dotarea modelelor Volt în timpul perioadelor cu consum energetic scăzut pentru a o utiliza ulterior în acele momente ale zilei cu consum de energie ridicat, în vederea reducerii costurilor.

"Chevrolet şi GM şi-au propus să reducă impactul autovehiculelor dezvoltate de noi asupra mediului înconjurător", a declarat Bly. "Concentrarea tuturor eforturilor noastre asupra identificării unor utilizări suplimentare pentru bateriile din dotarea autovehiculului Volt la finalul ciclului de viaţă aduce acest angajament la niveluri fără precedent".

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.