GM extinde dezvoltarea autovehiculelor electrice

GM extinde dezvoltarea autovehiculelor electrice printr-o flotă de testare a unor maşini bazate pe modelul Chevrolet Cruze.

GM extinde dezvoltarea autovehiculelor electrice GM extinde dezvoltarea autovehiculelor electrice

General Motors a anunţat ieri un proiect demonstrativ, cu rolul de explorare a necesităţilor pieţii şi a gradului de acceptare pe care-l au clienţii faţă de autovehiculele electrice în Coreea. Proiectul presupune o flotă de autovehicule electrice bazate pe modelul de succes Chevrolet Cruze. Rezultatul unui proces comun de dezvoltare între GM DAT, LG Chem şi LG Electronics, autovehiculele electrice Cruze vor face parte dintr-o flotă de testare care va fi utilizată în capitala Coreei de Sud, Seul.

Proiectul are rolul de a ajuta la dezvoltarea competenţelor principale ale GM de electrificare a autovehiculelor, care includ bateriile, motoarele electrice, comenzile acţionate electric şi încărcarea. Vor fi obţinute informaţii privind utilizarea în condiţii reale şi gradul în care clienţii acceptă bateriile autovehiculelor electrice, vor fi studiate tiparele de conducere şi comportamentul de încărcare prin acest proiect care permite suportarea în comun a costurilor şi resurselor. Aceasta este o iniţiativă-cheie în cadrul strategiei globale a GM privind bateriile şi autovehiculele electrice. Lansarea proiectului demonstrativ este programată pentru finalul lunii octombrie. Flote demonstrative create de GM împreună cu alţi colaboratori vor fi lansate pe alte pieţe urbane mai târziu în cursul acestui an.

Autovehiculele electrice Cruze din flota demonstrativă vor fi primele modele sedan electrice full-size lansate şi vor fi alimentate de baterii produse de LG Chem şi de sisteme de propulsie (motor/invertor) de la LG Electronics. Flota demonstrativă GM din Coreea de Sud va fi compusă din autovehicule Chevrolet Cruze şi GM DAT Lacetti Premiere. În prezent, GM vinde autovehiculul în Coreea de Sud cu marca locală.

"Acest proiect demonstrativ pentru autovehiculul electric Cruze consolidează poziţia de lider a GM în dezvoltarea automobilelor electrice şi a tehnologiilor ecologice, alăturându-se portofoliului de modele hibride şi modelului Chevrolet Volt", a declarat Karl Stracke, vicepreşedintele GM Global Vehicle Engineering. "Vom utiliza experienţa dobândită din acesta şi din alte proiecte demonstrative pentru a oferi clienţilor noştri cele mai bune autovehicule din lume."

Autovehiculul electric Cruze este prevăzut cu o baterie de 31 kWh, care generează o putere maximă de 150 kW. Flota demonstrativă va fi monitorizată îndeaproape pentru a fi determinată autonomia reală ce poate fi obţinută de un autovehicul de aceste dimensiuni. În cadrul programelor de testare specifice realizate de LG Chem s-a dovedit că autovehiculele demonstrative ar putea atinge o autonomie de până la 160 km. Autovehiculele pot ajunge de la 0 la 100 km/h (60 mile pe oră) în 8,2 secunde, iar viteza de deplasare maximă este de 165 km/h.

Dacă este conectat la o priză domestică standard de 220 volţi, autovehiculul electric Cruze poate fi reîncărcat complet în 8-10 ore. O altă sarcină a flotei demonstrative este testarea unei posibilităţi de "încărcare rapidă", care ar putea reduce semnificativ timpul de încărcare. "Deşi mai sunt multe de făcut, capacitatea noastră de a dezvolta acest autovehicul în mai puţin de un an, ne permite să întrezărim proiecte foarte promiţătoare pentru clienţii noştri din Coreea şi din lume", a declarat Mike Arcamone, preşedinte şi director executiv al GM DAT.

Pachetele de baterii ocupă adeseori spaţiu în portbagaj, însă cele ale autovehiculului electric Cruze sunt montate pe partea inferioară a caroseriei. De aceea, modelul Cruze oferă un portbagaj cu acelaşi volum ca şi autovehiculele convenţionale, cu motoare pe benzină. "Extinderea pieţei de autovehicule electrice cu încărcare la prize domestice oferă suficiente motive pentru o colaborare între GM DAT şi LG Chem", a declarat Peter Bahnsuk, vicepreşedinte şi director executiv al LG Chem. "Pe parcursul ultimilor doi ani, am dezvoltat un parteneriat puternic cu GM, iar acum aşteptăm cu nerăbdare să facem acelaşi lucru împreună cu GM DAT, în ţara noastră de origine."

Începând din 2008, GM lucrează împreună cu LG Chem, furnizorul exclusiv de celule de baterii pentru autovehiculul electric cu autonomie extinsă Chevrolet Volt. Volt va fi lansat pe piaţa din SUA spre finalul acestui an. Dezvoltarea flotei demonstrative de autovehicule electrice Chevrolet Cruze va determina extinderea acestei colaborări.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.