GM returnează datoria faţă de guvernul american

General Motors se achită de datoria către Statul American, redurnând ultima tranşă de bani de 5,8 miliarde de dolari.

General Motors anunţă finalizarea ultimei plăţi către guvernele SUA, Canada şi din statului Ontario Statul American din contul datoriei pe care colosul american a avut-o făţă de acestea.

În cadrul demersului de lansare a noului GM, guvernele din SUA, Canada şi din statul Ontario au furnizat împrumuturi de 8,4 miliarde USD şi au cumpărat participaţii ale noii companiei. Plata în valoare de 5,8 miliarde USD (4,7 miliarde USD către Trezoreria SUA şi 1,1 miliarde CAD către banca Export Development Canada) este ultima rambursare pentru aceste împrumuturi.

Achitarea datorie pe care GM a avut-o sa realizat mai devreme decât planificările făcute. Anunţul a fost făcut în cadrul unei ceremonii organizate în Kansas cu ocazia investiţiei de 257 de milioane USD în centrele de asamblare GM din Fairfax, Kansas şi Detroit Hamtramck. Investiţia va pregăti unitatea Fairfax pentru construirea noii generaţii a premiatului model Malibu de la Chevrolet şi va transforma locaţia Detroit Hamtramck într-o a doua sursă de furnizare a acestui model, astfel Chevrolet se va asigura că va face faţă cererii de pe piaţă pentru această populară berlină de dimensiuni medii.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.