Great Wall H6 – SUV-ul chinez asamblat „la doi paşi” de România – VIDEO

Great Wall H6 – SUV-ul chinez asamblat „la doi paşi” de România – VIDEO

Autor: ProMotor acum 4 ani Știri

 


Probabil că după ce aţi văzut numele Great Wall H6 vă gândit că această maşina provine din China. Ei bine, aţi gândit paţial corect, pentru că deşi marca este chinezească maşinile se asamblează mult mai aproape de România decât aţi crezut, şi anume în Bulgaria. Producătorul Great Wall deţine o uzină la Loveci, în parteneriat cu firma bulgară Litex Motors, situată la 170 km de Sofia. Fabrica a luat naştere în anul 2012 şi se întinde pe o suprafaţă de 500.000 mp, fiind capabilă să producă 50.000 de maşini pe an.

Great Wall H6, adică înlocuitorul lui Hover H5, este bazat pe cunoscutul model Hover CUV, comercializat în România în 2007 şi 2008, dar care s-a vândut în peste 700 de unităţi.

Aspectul său exterior îl ajută să se încadreze destul de uşor în peisajul dominat de SUV-urile compacte europene. Stilul său modern, tineresc, cu detalii cunoscute mai mult sau mai puţin de la alte modele de pe Bătrânul Continent sunt doar câteva din calităţile sale estetice ce vor fi apreciate de publicul larg. Mai ales pentru că inginerii chinezi s-au gândit ca şi cel mai „sărac” H6 să arate bine, venind deja dotat cu elemente cromate şi jante din aliaj de 17 inci în echiparea de bază.   

Noul Great Wall H6 este disponibil atât cu motorul pe benzină de 1,5 litri turbo, cât şi cu propulsorul diesel de 2,0 litri şi 143 CP.

Cei de la 0-100.hotnews.ro au vrut să vadă de ce este în stare SUV-ul chinezesc aşa ca i-au făcut un test de viteză. Cum a ieşit puteţi vedea în clipul video de mai jos. 
Comentarii
Inchide