Guvernul dat în judecată pentru taxa auto triplată

Guvernul a fost acţionat îm instanţă pentru impunerea abuzivă a noii formule de calcul a taxei auto de către un ONG, Litigiul se va judeca la Curtea de apel pe 20 ianuarie.

Guvernul dat în judecată pentru taxa auto triplată Guvernul dat în judecată pentru taxa auto triplată

În opinia Consiliului Superior al Comisariatului pentru Societatea Civilă (CSCSC), ONG-ul care a înaintat proces, Guvernul a încălcat dispoziţiile articolului 95 al Tratatului Comunităţii Economice Europene (CEE) şi articolele 16, 21 şi 44 din Constituţie, precum şi dispoziţiile legislaţiei comunitare, pentru faptul că taxele impuse prin dispoziţiile OUG 2087 "exced valoarea reziduală a autoturismelor second-hand".

În urma mai multor plângeri şi "a stării de agitaţie socială provocate de intrarea în vigoare a OUG 208/2008, CSCSC se declară solidar faţă de persoanele care se simt lezate în drepturilor lor patrimonial". De altfel, reprezentanţii organizaţiei au solicitat un punct de vedere oficial din partea Comisiei Europene pe această chestiune de drept.

Litigiul se va soluţiona pe data de 20 ianuarie, dar Organizaţia a făcut o cerere de preschimbare a acestui termen de judecată, astfel că procesul s-ar putea judeca mai devreme. Şansele organizaţie sunt însă destul de mici.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.