Hyundai finalizează dezvoltarea noului autovehicul cu hidrogen Hyundai ix35 (FCEV)

Hyundai Motor Company a finalizat dezvoltarea următoarei generaţii de autovehicule electrice cu celule de hidrogen: modelul electric ix35 FCEV. Testarea sa va începe anul următor, iar producţia în serie este programată pentru anul 2015.

Hyundai finalizează dezvoltarea noului autovehicul cu hidrogen Hyundai ix35 (FCEV) Hyundai finalizează dezvoltarea noului autovehicul cu hidrogen Hyundai ix35 (FCEV)

A treia generaţie de autovehicule electrice cu celule de combustibil Hyundai este prevăzută cu un sistem de celule de combustibil de 100 de kilowaţi şi două rezervoare de hidrogen (700MB). Datorită consumului de 1 litru la 31 de kilometri, SUV-ul poate parcurge 650 de kilometri cu o singură încărcare, o autonomie egală cu cea a unui autovehicul alimentat cu benzină. Autovehiculul poate porni la temperaturi de până la -25 grade Celsius.

Autonomia autovehiculului ix35 FCEV este cu 55% mai mare decât cea a celei de-a doua generaţii Tucson FCEV, autovehicul limitat la o autonomie de 370 kilometri asiguraţi de o singură încărcare. Noul model are un consum de un litru la 31 de kilometri, o îmbunătăţire cu 15% faţă de versiunea anterioară.

Mai mult de 95% dintre componentele importante ale autovehiculului ix35 FCEV sunt fabricate utilizând tehnologii coreene, printr-o strânsă colaborare cu aproximativ 120 de producători locali de componente auto. Dimensiunile componentelor voluminoase ale sistemului de celule de combustibil au fost reduse în vederea scăderii volumului total al motorului până la cel al motoarelor pe convenţionale benzină.

Hyundai participă la evenimentul Hydrogen Road Tour, organizat de către Departamentul pentru Energie al S.U.A. Autovehiculele Hyundai alimentate cu hidrogen au parcurs până în prezent mai mult de 2 milioane de kilometri. Hyundai a planificat producţia unui număr limitat de autovehicule ix35 FCEV în 2012 şi demararea producţie de serie în 2015. Hyundai a prezentat deja o versiune "cutaway" a autovehiculului ix35 FCEV la Salonul Auto de la Geneva, în luna martie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.