Hyundai - O nouă cutie de viteze automată

Asta cred cei de la Hyundai, care într-o epocă a modelelor cu transmisie cu dublu ambreiaj sau CVT, lansează o cutie de viteze clasică.

Hyundai - O nouă cutie de viteze automată Hyundai - O nouă cutie de viteze automată

Noua transmisie cu şase trepte are un design ultra compact, ce îi permite să fie mai uşoară cu 12 kilograme, să îmbunătăţească substanţial consumul de carburant, cu până la 12% şi să aibă cu 62 de componente mai puţin decât vechea variantă cu 5 trepte. Realizată pentru a fi cuplată atât la motare diesel cât şi pe benzină, noua cutie va ajunge să fie montată pe 16 modele diferite Hyundai. Şi nu ar fi exclus să ajungă şi la sora Kia.

De altfel, oficialii asiatici se laudă că noua lor realizare este cea mai compactă, mică şi uşoară  transmisie automată cu şase trepte de pe piaţă. Debutul va avea loc pe Hyundai Grandeur alături de un propulsor V6 de 3,3 litri, acolo unde vedem o îmbunătăţire de 12,2% a consumului de combustibil şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h mai mică, 7,8 secunde în loc de 8. O îmbunătăţire semnificativă se poate observa şi la repriza 60-100 km/h, de la 4,5 secunde la 4 secunde.


Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.