În 30 de ani, maşinile se vor conduce singure

Concluziile unui raport american pot părea incredibile: până la jumătatea acestui secol, s-ar putea ca maşinile conduse de oameni să fie interzise!

În 30 de ani, maşinile se vor conduce singure În 30 de ani, maşinile se vor conduce singure
James Wallman a realizat un raport privind evoluţia automobilului în acest secol, concluzia principală fiind că "până în 2038, maşinile nu vor mai avea nevoie de şoferi, ci vor fi complet asistate de calculator". Mai mult, maşinile aşa cum le ştim noi azi, comandate de şoferi, ar putea fi complet interzise.

Firme precum General Motors sau BMW lucrează intens la tehnologiile de mâine, care vor conduce singure maşinile. Până în 2018, astfel de sisteme vor intra în producţia de serie, iar armata americană are în derulare un program de testare a acestor tehnologii până în 2015. Raportul arată că dezvoltarea şi automatizarea rapidă a sistemelor de navigaţie şi de comunicare de la bordul maşinilor au o influenţă foarte mare.

În acest moment, peste 90% din accidentele rutiere se datorează erorilor umane, astfel încât există suficient de multe argumente, ţinând de siguranţa rutieră, pentru ca, peste nici 30 de ani, şofatul să devină istorie.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.