Încercare de record mondial: Trei continente în 10 zile

Spărgătorul german de recorduri Rainer Zietlow va porni la sfârşitul acestei luni într-un nou proiect Cape-to-Cape alături de Goodyear, prin care se va încerca stabilirea unui record mondial.

Încercare de record mondial: Trei continente în 10 zile Încercare de record mondial: Trei continente în 10 zile

Dacă nu ştiaţi, Rainer Zietlow este multiplu deţinător de recorduri mondiale în materie de călătorii extreme pe diverse continente. Aşa că CV-ul său îl recomandă drept cel mai bun candidat pentru proiectul Cape-to-Cape, o călătorie care va demara în Norvegia şi se va încheia în Africa de Sud.

Zietlow ca pleca din Nordkapp, însoţit de echipa sa Challenge4, pe 21 septembrie, cu destinaţia Cape Agulhas, Africa de Sud, într-o călătorie pe un traseu cu lungimea de 17.000 de kilometri.

Într-o asemenea călătorie care presupune străbaterea a trei continente într-un timp record de 10 zile nu se pleacă oricum, aşa că maşina de expediţie - un Volkswagen Touareg V6 TDI - va fi echipată cu anvelope Goodyear-Wrangler HP special construite pentru SUV-uri şi modele 4x4, proiectate să reziste la solicitările riguroase impuse de condiţii extreme de climă şi drum dar şi la fenomene precum acvaplanarea.

Călătoria lui Rainer până în Africa de Sud va avea loc în prima fază pe suprafeţe de drum foarte dure, dar el va întâlni, de asemenea, mii de gropi, drumuri în stare proastă şi în anumite momente, el va avea nevoie de capacităţile de bază off-road ale acestor anvelope. Anvelope Wrangler HP Goodyear vor îndeplini toate aceste provocări, în timp ce vor asigura şi o călătorie confortabilă. Drept rezultat, echipa se va putea concentra doar pe sarcina de a stabili un nou record mondial”, a declarat Hans Vrijsen, Director de Marketing EMEA în cadrul Goodyear.

Încercarea de stabilire a unui nou record mondial va face ca Zietlow şi Challenge4 să treacă prin 19 ţări: Norvegia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Turcia, Egipt, Sudan, Etiopia, Kenya, Tanzania, Zambia, Zimbabwe şi Africa de Sud.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.