Înmatriculările de maşini noi în Europa, în scădere cu 1,1%

Deşi luna septembrie a adus o uşoară creştere a vânzarilor, piaţa auto europeană a înregistrat o scădere de 1,1% în primele 9 luni din 2011.

Înmatriculările de maşini noi în Europa, în scădere cu 1,1% Înmatriculările de maşini noi în Europa, în scădere cu 1,1%

Piaţa auto europeană resimte efectul fluctuaţiilor economice generate de criza financiară. Astfel, primele 9 luni ale anului 2011 au adus o scădere generală a înmatriculărilor de maşini noi, cifrată la 1,1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Statistica Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile nu include şi rezultatele Maltei şi ale Ciprului.

În intervalul ianuarie-septembrie, s-au înmatriculat peste 10 milioane de automobile, în Europa, iar luna septembrie a adus o tendinţă de creştere de 0,6%, datorată forţei de cumpărare a Germaniei, a cărei piaţă internă a înregistrat în prima lună de toamnă o creştere de 8,1%.

Totuşi, celelalte ţările au înregistrat scăderi ale pieţelor auto, în primele nouă luni din acest an, după cum urmează: Marea Britanie: -5,0%, Italia: -11,3% şi Spania: -20,7%. Paradoxal, Franţa a înregistrat un plus de 0,2% la înmatricularea de maşini noi, în timp ce progresul Germaniei se cifrează la 10,8%, un adevărat record al acestei perioade.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.