Inundaţiile din Cehia duc la întreruperea producţiei Skoda

Inundaţiile din ultima perioadă au afectat serios un important furnizor al uzinelor Skoda, aşa încât oficialii au hotărât întreruperea activităţii în trei uzine.

Inundaţiile din Cehia duc la întreruperea producţiei Skoda Inundaţiile din Cehia duc la întreruperea producţiei Skoda

În weekend, inundaţiile de proporţii din nordul Cehiei au afectat foarte serios fabrica furnizorului Grupo Antolin Bohemia, care produce panourile pentru acoperiş necesare maşinilor Skoda.

Prin urmare, purtătorul de cuvânt al Skoda, Jaroslav Cerny, a anunţat că de marţi toate cele trei fabrici Skoda au fost închise: cea de la Vrchlaba (care produce Fabia), cea de la Mlada Boleslav (care produce Octavia) şi cea de la Kvasiny (unde sunt produse Roomster, Yeti şi Superb).

Se pare că fabricile vor rămâne închise până luni, ceea ce înseamnă pierderi destul de mari pentru Skoda, având în vedere cadenţa de circa 2.500 de maşini pe zi a celor trei uzine. Purtătorul de cuvânt nu a dat, însă, detalii privitor la cât se cifrează pierderile Skoda, nici alte date referitor la posibile recuperări în weekend.

Skoda este cea de-a doua companie ca importanţă în Cehia, vânzările de maşini şi componente însemnând circa 70% din exporturile ţării, prin urmare vorbim de o mică tragedie economică naţională. Să sperăm că Dacia nu se va lovi de acest fel de probleme în viitorul apropiat, deşi nici România nu este ferită de pericolul inundaţiilor care iau autorităţile prin surprindere...

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.