Jaguar Land Rover a creat volanul viitorului. Îţi indică viraje, avertizări şi multe altele - VIDEO

Jaguar Land Rover a anunţat că a dezvoltat prototipul volanului cu senzori, în parteneriat cu Universitatea Glasgow.

Jaguar Land Rover a creat volanul viitorului. Îţi indică viraje, avertizări şi multe altele - VIDEO Jaguar Land Rover a creat volanul viitorului. Îţi indică viraje, avertizări şi multe altele - VIDEO

Jaguar Land Rover a anunţat că a dezvoltat prototipul volanului cu senzori, în parteneriat cu Universitatea Glasgow.

Anumite zone ale volanului se încălzesc sau se răceasc pentru a semnala şoferului viraje, schimbări de bandă sau intersecţii viitoare.

Alexandros Mouzakitis, Jaguar Land Rover research senior manager, a spus că schimbările de temperatură din volan ar putea fi folosite pentru notificări care nu sunt urgent şi nu necesită o avertizare mai intruzivă, audio sau prin vibraţii, cum ar fi lipsa de combustibil sau anumite indicaţii ale sistemului de navigaţie.

 

Tehnologia care presupune schimbări de temperatură a fost folosită şi la maşinile autonome, pentru a indica când tranziţia de la şofer la controlul autonom s-a efectuat.

Volanul creat de Jaguar Land Rover face parte din gama de tehnologii dezvoltate de companie pentru viitor, iar indicatorii termici ar putea reduce timpul în care şoferii îşi iau ochii de la drum.

Compania a anunţat că volanul este în faza de prototip şi nu a dat informaţii despre o posibilă introducere în producţie.

 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.