Jaguar Land Rover mai pregăteşte o tehnologie revoluţionară: montantul „transparent” [VIDEO]

Britanicii sunt pe val în ceea ce priveşte augmentarea virtuală în interiorul maşinilor. Ultima găselniţă este impresionantă şi foarte-foarte utilă. Fă-o, Jaguar!

Jaguar Land Rover mai pregăteşte o tehnologie revoluţionară: montantul „transparent” [VIDEO] Jaguar Land Rover mai pregăteşte o tehnologie revoluţionară: montantul „transparent” [VIDEO]

Nu este prima dată când vezi asociate termenele „Jaguar Land Rover” şi „virtual”: grupul britanic ne-a prezentat în ultimul timp câteva soluţii tehnologice care mizează pe augmentare virtuală şi care ne-ar face viaţa la volan mai uşoar şi mai sigură. 

În aprilie 2014, Land Rover Discovery Vision se prezintă cu o capotă „transparentă”, menită să-ţi releve informaţii preţioase atunci când intri în off-road cu SUV-ul tău Land Rover. Apoi, câteva luni după, ne-a arătat un Range Rover care învaţă din comportamentul tău şi îţi respectă tabieturile. Imediat după asta, un nou concept de parbriz virtual poartă semnătura departamentului de cercetare şi dezvoltare JLR. 

Iar acum, Jaguar prezintă tehnologia „360 Virtual Urban Windscreen”, un sistem care sporeşte considerabil vizibilitatea şoferului. Folosindu-se de camerele exterioare care acoperă unghiuri moarte, 360 VUW transmite imaginile pe ecranele montate pe tetiere. Astfel, conform Autocar.co.uk, atunci când şoferul semnalează intenţia de a schimba direcţia, montantul devine automat transparent. Şi nu vorbim doar despre montanţii faţă, ci şi de cei laterali. 

Pe lângă asta, Jaguar se pare că a dezvoltat şi un sistem de navigaţie care proiectează o maşină-fantomă în faţa ta, pe care tu trebuie doar să o urmezi ca să ajungi la destinaţie. Şi se pare că, la un anumit nivel, sistemul de navigaţie poate să-ţi indice şi informaţii suplimentare, cum ar fi timpul rămas până când semaforul îşi va schimba culoarea. 

Poţi să vezi cum anume funcţionează toate acestea în viaţa reală urmărind clipul de mai jos. Jaguar, noi ne declarăm profund impresionaţi. 

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.