Kia prezintă Niro EV Concept, crossover-ul electric cu autonomie de 380 Km - VIDEO

Kia Motors a prezentat astăzi, la Consumer Electronics Show din Las Vegas ...

Kia Motors a prezentat astăzi, la Consumer Electronics Show din Las Vegas, viziunea sa asupra viitorului mobilităţii. Vârful de lance a fost prototipul Niro EV, un crossover electric care prefigurează modelul de serie ce va fi lansat în cursul anului acesta.

Niro EV este propulsat de un motor electric de 150 kW (204 CP) si alimentat de o baterie de 64 kWh (lithiumu-polymer), care îi oferă o autonomie de 380 Km. Mai mult decât atât, primii 184 Km de autonomie sunt obţinuţi printr-o încărcare rapidă de doar 30 minute.

Propulsia alternativă a acestui SUV compact este însoţită de o serie de tehnologii avansate de siguranţă activă. Întrucât maşina este silenţioasă, a fost implementat un nou sistem de avertizare pentru pietoni – Active Pedestrian Warning System (APWS) – constând dintr-o combinaţie de camere video frontale cu software de recunoaştere a obiectelor, difuzoare pentru avertizarea audio personalizată a celui aflat pe traiectoria maşinii şi un sistem de iluminare interactiv pentru comunicarea vizuală cu persoana respectivă.

Multitudinea de sisteme prezente la bordul lui Niro EV Concept, împreună cu alte tehnologii demonstrate astăzi la CES 2018, reprezintă viziunea Kia Motors asupra viitorului mobilităţii, purtând titlul „Boundless For All” – Fără graniţe pentru toţi. Este parte a strategiei „ACE” elaborată de Kia pentru a produce automobile  Autonome, Conectate şi Eco/Electrice:

- Autonomie – Kia va comercializa vehicule cu tehnologie autonomă de gradul 4, iar testarea în „oraşele inteligente” (Smart City) va începe în 2021.
- Conectare – până în 2025, Kia va implementa sisteme conectate pe vehicule din toate segmentele, urmârind ca până în 2030 toate automobilele Kia să fie „în reţea”.
- Eco/Electric – Kia va lansa până în 2025 16 modele cu propulsie alternativă – o nouă gamă de hibride, plug-in hibride şi electrice. În premieră, în 2020 va fi introdus primul automobil electric Kia al cărui sursă de energie va fi hidrogenul.

VIDEO

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.