League of Extraordinary Gentlemen o să te enerveze. Din cauza acestei maşini

Este mare, este impunătoare şi este mare. Ar trebui, deci, să fie maşina perfectă pentru un supererou. Doar că nu prea-şi are rolul în filmul League of Extraordinary Gentlemen.

League of Extraordinary Gentlemen o să te enerveze. Din cauza acestei maşini League of Extraordinary Gentlemen o să te enerveze. Din cauza acestei maşini

Se ştie că filmele nu sunt, în funcţie de natura lor, chiar indici ideali ai realităţii timpurilor în care se desfăşoară acţiunea. SF-urile nu sunt luate foarte în serios, pentru că prezintă realităţi pe care mintea noastră nu le poate procesa ca fiind fezabile. Te-ai fi gândit, în anul 2000, că va exista în 2015 o reţea de socializare atât de complexă încât să fie folosită de peste 1.250.000.000 de utilizatori? Şi să acapareze viaţa în aşa mare măsură încât să ţi-o desfăşori, în mare parte, în mediu virtual, „socializând”? Probabil că aceeaşi părere ai şi despre săbiile laser. În viitor orice este posibil. Iar în trecut (aproape) orice poate fi verificat.

Revenind la filmul League of Extraordinary Gentlemen, am să-ţi descriu succint ce se întâmplă: o trupă de supereroi încearcă să-l oprească pe un băiat rău care vrea să pornească un Război Mondial. Nu intru în detalii, pentru că nu vreau să-ţi stric surpriza vizionării. Însă mai spun atât: cu toate că Sean Connery şi gaşca de băieţi (şi o fată) buni încearcă din răsputeri să urce standardele filmului, imdb-ul nu i-a oferit decât o notă de 5,8. Şi imdb este, în acest caz, unul dintre criticii toleranţi. În fine, pentru o seară în care nu ai nimic de făcut, merită să arunci o privire. 

Dacă îţi plac maşinile, s-ar putea ca experienţa vizionării să fie una cu totul neplăcută. Pentru că în film apare acest monstru pe roţi, ca maşină a Căpitanului Nemo - băiatul bun care are un submarin despre care sigur ai citit: Nautilus. Pentru că Jules Verne. 

Trecând peste extravaganta idee de punte dublă directoare - folosită chiar şi în Formula 1, pe Tyrrell P34 - şi peste împopoţonările (specific erei victoriene) cu sculpturi metalice, rişti să te blochezi în ideea că maşina aceasta nu avea cum să existe în 1899, anul în care se desfăşoară acţiunea filmului. Şi dacă reuşeşti să te convingi că, totuşi, cineva ar fi făcut o maşină înaintea timpului său - că, deh, vorbim despre domni extraordinari -, te întrebi dacă stimabilul Nemo chiar ar fi construit aşa ceva. Omul avea un submarin electric. Cel mai mare şi cel mai avansat tehnologic. 

Oare chiar ar fi încărcat Nautilus cu o barcă de uscat de 6 metri lungime, a cărei masă este crescută inutil de ornamente metalice? În plus, în 1899, cea mai rapidă maşină din lume arăta aşa.

Şi - ca să vezi! - era electrică. Dragi producători de la Hollywood (şi nu numai), doar pentru că dă bine pe sticlă, asta nu înseamnă că orice idee este bună.

 

(via)

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.