Limită de viteză pentru vehiculele comerciale propusă de UE

Uniunea Europeană vrea să monteze limitatoare electronice pe vehiculele comerciale şi camioane de mic tonaj pentru a reduce poluarea.

Limită de viteză pentru vehiculele comerciale propusă de UE Limită de viteză pentru vehiculele comerciale propusă de UE

Dubele şi camioanele uşoare ar trebui să fie dotate cu limitatoare de viteză, care să plafoneze viteza maximă la 120 km/h, asta vrea Uniunea Europeană. Această măsură vine nu pentru a spori siguranţa, deşi poate fi o consecinţă, ci din considerente de mediu, conform unui raport recent emis de la Bruxelles. Nu se ştie încă de când aceste dispozitive vor intra în vigoare.

Dar Comisia Europeană vrea să reducă emisiile cu o treime, până la 135 g /km în segmentul vehiculelor comerciale de mic tonaj până în 2020, dar se pare că se va accepta şi un plafon de 150 g/km. Cei care militează însă împotriva acestei legi, spun însă că industria constructoare de maşini face oricum progrese de la sine şi că în zece ani se poate ajunge la această valoare în mod natural.

Pentru transportatori această măsură poate fi atât dezavantajoasă, dar şi benefică, pentru că pe de altă parte termenele de livrare vor fi mai mari (în special în ţările cu o reţea de autostrăzi dezvoltată), dar costurile cu combustibilul vor putea fi reduse.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.