Exclusiv  LIVE PARIS 2010: Standul Citroen

Citroen a avut o prezenţă foarte dinamică la Salonul Auto Paris 2010, oferind publicului ocazia să admire în premieră noua generaţie a lui Citroen C4, complet noul model premium DS4, dar şi un inedit concept, Lacoste.

Pe teren propriu, constructorii francezi şi-au etalat noutăţile la Salonul Auto Paris 2010 în poziţii privilegiate - de exemplu, standul Citroen, alături de cel de la Peugeot, ocupa o parte importantă chiar în prima hală expoziţională.

Noul Citroen C4 vine cu un stil mai sobru si mai serios

Premiera mondială cea mai importantă a francezilor a fost, bineînţeles, noua generaţie a modelului de clasă compactă Citroen C4. O maşină care renunţă la stilul nonconformist al precedentei generaţii şi propune un design foarte serios, cu o imagine de marcă pe care a impus-o deja Citroen C5.

Pe viu, noul Citroen C4 îţi lasă aceeaşi impresie ca primele imagini: o maşină simplă, serioasă, puţin cam sobră şi cu o evidentă tentă germanică. Este clar că noul C4 vizează o clientelă maturizată, lucru reflectat şi de interiorul maşinii.

Interiorul noului Citroen C4 are un bun nivel calitativ

Postul de conducere beneficiază acum de un volan convenţional, pe care, totuşi, îşi găsesc locul foarte multe butoane, care, în mod interesant, sunt judicios plasate, lizibile şi chiar uşor de acţionat. Cel puţin pe loc - rămâne de văzut dacă în mers nu pun probleme.

Tabloul de bord şi consola centrală mizează pe un stil destul de simplu, dar sunt şi elegante. De apreciat ergonomia mult mai bună a butoanelor, plasarea lor logică şi nivelul calităţii foarte bun. Ce-i drept, sunt încă multe plastice care nu au un nivel al finisării comparabil cu al concurenţei germane sau japoneze, dar, per total, ambianţa interioară a noului C4 este una reuşită.

Citroen C4 ofera un spatiu foarte bun pentru pasagerii din spate

De remarcat confortul bun al scaunelor, precum şi spaţiile de depozitare din jurul şoferului - modelul echipat cu sistemul hibrid e-hdi beneficiază de o mică manetă pentru cutia de viteze automată, care degajează un spaţiu imens la baza consolei centrale. De asemenea, cotiera centrală vine cu un sistem inedit de reglare pe verticală.

În spate, se remarcă spaţiul curios de bun pentru genunchi, dar şi pentru cap - am spus "curios", deoarece gabaritul maşinii nu îţi dă impresia de aşa de mult spaţiu. În ce priveşte portbagajul, hayonul se deschide normal, iar locul pentru bagaje se situează în media clasei, fără a beneficia de soluţii inedite.

Citroen DS4 a fost o aparitie inedita si original la Paris 2010

O altă premieră aşteptată la salonul parizian a fost Citroen DS4, noul membru al gamei premium DS. O apariţie destul de ciudată şi surprinzător de admirată, Citroen DS4 a avut parte de mini-spaţiul său expoziţional foarte bine pus la punct.

Din păcate şi izolat, publicul neavând acces în interiorul maşinii. Aşa încât nu pot, deocamdată, să emit nici un fel de comentarii referitor la nivelul calităţii interioare, deşi eram nerăbdător să fac o comparaţie între DS4 şi modele precum Audi A3 sau BMW Seria 1.

În schimb, designul exterior al lui DS4 nu prea poate fi criticat. Maşina francezilor este sobră, dar în acelaşi timp sofisticată, adoptând un look de crossover amestecat cu un stil de coupe-hatchback. Este o propunere îndrăzneaţă, care sigur va întoarce multe priviri. Dar să vedem şi preţurile, probabil la anul.

Citroen Lacoste, un concept interesant, cu tematica oceanica

Deşi în standul francezilor a tronat agresivul concept Survolt, dar şi REVOLTe, noutatea în materie s-a numit Lacoste. Un concept mult mai puţin spectaculos, dar foarte tineresc. Având un look care te duce cu gândul imediat la beach-buggy, Lacoste arată ca o maşină destinată iubitorilor... delfinilor.

Tematica oceanică o regăsim în foarte multe detalii, Lacoste respirând, practic, spirit ecologic. Dar şi un caracter spartan deloc supărător - interesant modul de acces la locurile din spate, graţie unor "aripioare" plasate lângă roţile din spate. Din punct de vedere al designului, este posibil ca Lacoste să încerce să ne dea nişte indicaţii privitor la viitoarele utilitare mici şi medii Citroen.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.