Exclusiv  LIVE PARIS 2010: Standul Mercedes Benz

Standul Mercedes Benz la Salonul Auto Paris 2010 a fost dominat de una dintre cele mai aşteptate premiere life-style ale anului: noul Mercedes CLS. Germanii au mai avut, însă, şi câteva premiere mai mici.

Despre noul Mercedes CLS pot spune că nu pare să-şi depăşească predecesorul la nivelul impresiei vizuale. Şi asta deoarece nu mai este la fel de impozant şi de fluid, dar nici foarte original, pe piaţă generalizându-se deja modelele din această nişă a coupe-urilor cu 4 uşi.

Mercedes CLS - Live la Paris 2010

Pe viu, maşina este suficient de mare, însă pare mai compactă, mai puţin sofisticată şi dă chiar impresia de "rudenie" cu berlina de clasă medie Clasa C, nu cu E-Class. Totuşi, din punct de vedere al designului, noul CLS rămâne o maşină life-style reuşită, care le va face cu ochiul multora.

Interiorul lui CLS este unul luxos, dar pare mai mult pragmatic decât dedicat celor care vor o maşină de lux garnisită cu ultimele gadgeturi la modă - care nu lipsesc, dar sunt suficient de bine disimulate. În spate, accesul este mediu, dar o idee mai bun decât la primul CLS, în timp ce portbagajul este foarte mare, accentuând ideea unui caracter practic mai evoluat.

Interiorul lui Mercedes CLS

Rămâne de văzut în realitate cât de mare este evoluţia pe plan tehnologic, noul CLS punând acum un foarte mare accent pe economicitatea propulsoarelor. Nu cred că greşesc dacă afirm că Mercedes CLS "al doilea" va avea o sarcină foarte dificilă de a păstra poziţia de lider în domeniul coupe-urilor cu patru uşi, câştigată detaşat de prima generaţie.

Mercedes CLS va avea de luptat din greu cu noii concurenti

În standul germanilor am mai avut parte de câteva premiere mondiale. Una foarte importantă pentru viitorul maşinilor electrice este versiunea de serie Mercedes A-Class E-Cell, în timp ce limuzina S-Class primeşte un propulsor diesel cu doar 4 cilindri, foarte economic pentru o maşină de lux - oare publicul acestui segment va aprecia această premieră?

De asemenea, Mercedes Vito a primit un facelift şi noi echipamente, menite a-l transforma într-un cărăuş de lux. Foarte simpatic şi reuşit conceptul de scuter electric smart escooter, care are un stil simplist, dar totodată tineresc şi suficient de atractiv.

smart escooter

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.