Lotus – 6 premiere mondiale la Paris

Am fost martorul unui eveniment unic aş putea spune. Reinventarea unei mărci. Bulversant este faptul că nu am ştiut de acest lucru, de fapt extrem de puţini au fost cei care au ştiut ce urma Lotus să prezinte la Paris.

În zilele de presă de la Salonul Auto de la Paris ai fi avut ocazia să întâlneşti nişte băieţi şi fete printre standuri care îţi ofereau o cutiuţă goală. Cine dorea să umple cutiuţa cu o machetă trebuia să fie în standul Lotus la 17:45. Detsul de riscant să programezi o conferinţă de presă la un salon auto spre seară.

Cine are ceva de arătat îşi face loc în orele de vârf. Iar spre seară deja o mare parte din jurnalişti sunt în drum spre hotel, Parisul devorează vreo două ore din viaţa fiecăruia pentru a ajunge dintr-un punct în altul. Norocul nostru, al jurnaliştilor din România a fost că eram cazaţi la 5 minute de salon. Aşadar am pornit agale spre hala 5.1, spre Lotus.

Am ajuns cu aproximativ 10 minute înainte de începerea conferinţei. 80% din jurnaliştii care mai erau la salonul parizian erau în standul constructorului britanic. Puţin surprins de numărul colegilor de breaslă. Mi-am răvăşit puţin memoria să văd ce ar putea trezi un asemenea interes. Ştiam de un concept car, Elite parcă, şi cu semnul întrebării de noul Esprit, plus câteva versiuni de Evora. După numărul celor prezenţă deja Esprit era o certitudine.

Ce a urmat a fost magic, bulversant, interzis cardiacilor, emoţionant până la lacrimi pe alocuri. În faţa masei de jurnalişti a venit Lotus CEO - Dany Bahar. Am fost anunţaţi că viitorul lui Lotus începe acum. În 15 minute Lotus a intrat în istorie, pentru a câta oară? Mai are importanţă?

Esprit... Elan... Elite... Elise... Element... şi dacă mai adăugăm şi City car Concept avem tabloul complet a ceea ce va avea constructorul britanic în ofertă din 2011 până în 2015. Cei care au rămas reci la istoria Lotus proiectată pe ecrane, la istoria lui Colin Chapman, au fost sensibilizaţi de vedetele care au dezvelit modelele - Naomi Campbell, Mickey Rourke, Alec Baldwin.

Lotus are curajul să îşi avertizeze concurenţa. Intră de acum pe teritoriul Porsche, Ferrari, Aston Martin, McLaren... va rivaliza cu Boxster, 599 GTB, MP4-12C, 458 Italia, DBS. Un salt important pentru companie, un salt care trebuie acceptat de actualii clienţi. Poţi crede că Lotus renunţă uşor la moştenirea lui Colin Chapman. Dar raportat la concurenţă vizată de Lotus în viitor, tradiţia este acolo...greutate redusă, performanţe, inovaţie...

Citeşte mai departe în pagina următoare »

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.