Maserati GranCabrio MC a fost prezentat la Paris

Autor: Iulian Dnistran 28 sept. 2012 Știri auto

Maserati GranCabrio MC este o nouă variantă a decapotabilei produse de italienii de la Maserati şi a fost prezentată oficial la Salonul Auto Paris 2012.

Motorul de sub capota noii cabriolete e un V8 de 4,7 litri care dezvoltă 460 de cai putere şi un cuplu maxim de 520 Nm. În esenţă, este vorba despre acelaşi propulsor pe care italienii de la Maserati îl folosesc şi la coupe-ul GranTurismo MC Stradale.

Una dintre diferenţele dintre cele două maşini – cea decapotabilă şi cea coupe – este reprezentată de cutia de viteze. În timp ce GranTurismo MC Stradale are o cutie manuală robotizată, fratele său cu acoperiş textil a primit o cutie mai manierată Auto Shift.

Maserati GranCabrio MC are o viteză maximă de 289 km/h şi face sprintul de la zero până la 100 km/h în 4,9 secunde.

Pentru a sta mai bine pe viraje, noua variantă a decapotabilei italienilor a primit o suspensie mai tare, iar etrierele frânelor au fost schimbate cu unele din aluminiu de la Brembo. Potrivit celor de la Maserati, cu noile frâne, cabrioleta frânează de la 100 km/h până la zero în doar 35 de metri.

La exterior, GranCabrio MC a primit bare faţă şi spate noi, asemănătoare cu cele de pe GranTurismo MC Stradale, faruri cu lumini de zi cu LED-uri, un eleron din fibră de carbon pe capota portbagajului şi un set de jante de 20 de ţoli.

În interior, cea mai mare noutate este un set de scaune sport noi, mai mici, care măresc spaţiul pentru cei doi pasageri din spate.

Maserati produce trei modele în prezent: sedanul Quattroporte, disponibil în variantă de bază, „S” sau Sport GT S , coupe-ul GranTurismo (bază, Sport sau MC Stradale) şi decapotabila GranCabrio (bază, Sport sau MC).

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide