Maşina Google are nevoie de îmbunătăţiri

Cei de la Google testează un sistem care să permită maşinilor să se conducă singure. Ba, mai mult, să se conducă singure în regim sportiv! Însă, pentru moment, mai trebuie puse la punct multe lucruri. Iată dovada în video-ul următor.

Sunt deja ani de zile de când specialiştii pun la punct sisteme electronice care să permită maşinilor să fie conduse fără intervenţia celui de la volan. Cei de la Google par să facă progrese destul de mari în această direcţie, iar, recent, au făcut şi o demonstraţie.

Într-un parking au amenajat un mic traseu, care a fost parcurs în viteză de o maşină echipată cu senzori şi camere de filmat. Atenţie, vorbim de un ritm foarte rapid, în stil contracronometru, adică un test foarte greu pentru sistemele maşinii. Care, din păcate, nu s-au dovedit infailibile, iar un hop a demonstrat că specialiştii mai au încă de lucru. Totuşi, potenţialul este uriaş.

Vedeţi ce s-a întâmplat în video-ul următor. Indiciu: momentul culminant este la minutul 1:20.

Google self driving car - test filmat din interior de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.