Maşinile autonome ar putea să-ţi creeze greaţă. La propriu

Mai important decât aspectul că în viitor s-ar putea ca maşina să nu mai aibă nevoie de tine ca şofer este acela că s-ar putea să-ţi dea o stare de rău, ca pasager.

Maşinile autonome ar putea să-ţi creeze greaţă. La propriu Maşinile autonome ar putea să-ţi creeze greaţă. La propriu

Cu toate că se fac progrese considerabile - din punct de vedere tehnologic - în direcţia maşinilor autonome, există un factor pe care nu putem să-l controlăm, unul descurajator pentru călătoriile cu maşinile autonome: noi înşine. 

Vom vorbi aici un pic despre „răul de mişcare” - creat de dezacordul dintre sistemul vestibular (responsabil de echilibru şi mişcare) şi cel vizual. Ei bine, în cazul maşinilor autonome, acestuia i se adaugă inabilitatea de a anticipa mişcarea şi senzaţia de lipsă de control, dată de... ei bine, de lipsa de control. 

Mai mult decât atât, având în vedere că te afli într-o maşină care nu are nevoie de tine ca s-o controlezi, probabil că vei întreprinde activităţi care nu vor face decât să amplifice stările de mai sus - cum ar fi vizionarea unui film sau citirea unei cărţi. Sau a wall-ului de Facebook.

În urma testelor efecutate de specialişti de la Universitatea din Michigan, a reieşit faptul că 6-10% dintre adulţii care nu urmăresc drumul ca pasageri într-o maşină autonomă ajung să experimenteze stări de rău. 

Practic, dacă vrei să nu ţi se facă rău, va trebui să te uiţi la drum, ca şi cum ai conduce maşina. Nici nu putem să ne imaginăm cât de plictisitoare ar putea fi călătoriile în maşini autonome...

via autoblog

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.