Mazda RX-8 Hydrogen RE în afara Japoniei

Mazda Motor Corporation şi compania HyNor din Norvegia vor colabora pentru dezvoltarea combustibilului bazat pe hidrogen şi a vehiculelor corespunzătoare, urmând ca HyNor să achiziţioneze, începând cu vara anului viitor, 30 de vehicule Mazda RX-8 Hydrogen RE.

Mazda RX-8 Hydrogen RE în afara Japoniei Mazda RX-8 Hydrogen RE în afara Japoniei
"Compania HyNor este foarte mulţumită să semneze acest contract cu Mazda şi credem că această colaborare va grăbi procesul de introducere a hidrogenului ca un combustibil fără emisii", a declarat preşedintele HyNor, Ulf Hahseld. HyNor este o iniţiativă a industriei norvegiene, care şi-a propus să implementeze pe o distanţă de 580 kilometri, între Oslo şi Stravanger, o infrastructură axată pe energie obţinută din hidrogen.

Acest proiect reprezintă un parteneriat între principalele companii din domeniul energetic şi de transporturi, institute de cercetare şi autorităţi locale şi naţionale. În august 2006, Mazda a participat la ceremonia de deschidere a primei staţii de alimentare cu hidrogen din Norvegia creată de HyNor.
Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.